Hayırseverlerin Eğitime Desteği 2023’de de Sürdü

Hayırseverlerin Eğitime Desteği 2023’de de Sürdü
Eğitime desteklerini 2023 yılı içerisinde de sürdüren hayırseverler ve belediyeler, Konya merkez ve ilçelerinde toplam 146 derslikli okullar ile 40 yatak kapasiteli öğretmenevinin yapımını üstlendi.

Konya’da hayırseverler tarafından eğitime kazandırılan ve geçen yıl temeli atılan okulların açılışları törenlerle gerçekleştirildi. Eğitime desteklerini 2023 yılı içerisinde de sürdüren hayırseverler ve belediyeler, Konya merkez ve ilçelerinde toplam 146 derslikli okullar ile 40 yatak kapasiteli öğretmenevinin yapımını üstlendi.

Konya İ Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, son bir yıl içerisinde hayırseverler ve belediyeler tarafından yapımı devam eden projeler şöyle:

“Selçuklu İlçesi’nde Yavuz Türkel tarafından yaptırılan 24 derslikli Selçuklu Meslek Lisesi,

Karatay İlçesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediye Başkanlıkları ile Türk Anadolu Vakfı ve İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan 64 derslikli Konya Merkez İmam Hatip Lisesi,

Karapınar İlçesi’nde Kemal Cantürk tarafından yaptırılan 12 derslikli Salur Kemal Cantürk Okulu,

Karapınar Eğitim Derneği tarafından yaptırılan 10 derslikli Karapınar Cumhuriyet Ortaokulu,

Altınekin İlçesi’nde Yeni Ölmez Mahallesi Derneği tarafından yaptırılan 4 derslikli Yeni Ölmez Mahallesi İlkokulu.”

Öte yandan Mehmet Feyyaz Urfalıoğlu tarafından Karapınar İlçesi’nde yaptırılan 40 yataklı Karapınar Öğretmenevi’nin yapımı devam ediyor.

Meram İlçesi’nde Seyrantepe Vakfı tarafından yaptırılan 32 derslikli Seyrantepe İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin inşaatı tamamlandı.

Türkiye’nin En Güzel ve En Kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi Konya’ya Kazandırılıyor

Öte yandan merkez ilçe belediyelerinin eğitime yardımları sürüyor. Örneğin Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak Güzel Sanatlar Lisesi’nin temeli geçen ay düzenlenen törenle atıldı.

Temeli atılan Güzel Sanatlar Lisesi hakkında bilgiler paylaşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Toplam maliyeti 237 milyon lira olan Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemiz, 10 bin 885 metrekare kapalı alana sahip. Bodrum, zemin ve 1. kattan oluşacak Lisemiz 16 kültür dersliği, 7 müzik dersliği, 11 atölyesi, 34 bireysel çalışma odası, 2 laboratuvarı, 450 kişilik konferans salonu, kütüphanesi, müzesi, sergi alanı, fuaye alanı, çok amaçlı salonu ve kantini ile Türkiye’ye örnek olacak bir proje niteliğinde” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi, Karatay Belediyesi başta olmak üzere belediyelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa sürdürdüğü proje, yatırım ve işbirlikleri Türkiye’ye örnek olarak, adından söz ettiriyor.

(Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.