Ilgın’da Tüm Okullarda Öğrencilere ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ Dağıtıldı

Ilgın’da Tüm Okullarda Öğrencilere ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ Dağıtıldı
Ilgın Belediyesi tarafından ilçede bulunan tüm ilkokul öğrencilerine toplamda 5 kitaptan oluşan ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde yürütülen, dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Ilgın Belediyesi tarafından ilçede bulunan tüm ilkokul öğrencilerine toplamda 5 kitaptan oluşan ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ dağıtıldı. Eğitim seti sayesinde çocuklar hem boş vakitlerini okuyarak değerlendirecek hem de kitapçıklarda anlatılan bilgiler ışığında çevre bilinci kazanacak.

Ilgın Belediyesi, geleceğin teminatı olan çocukların çevre konusunda bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişerek doğa ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yaklaşık 3 bin öğrenciye ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ dağıtımını tamamladı.

Okulları ziyaret ederek çocuklarla bir bir ilgilenen Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ‘Sıfır Atık Eğitim Seti’ ile doğa bilincini ve geri dönüşümün önemini çocuklara küçük yaştan itibaren öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Başkan Ertaş konuşmasında “Çevre bilincini çocuklarımıza küçük yaşlarda kazandırmazsak, ileride onların ne doğaya ne de insanlığa saygılı olmalarını bekleyemeyiz. Bu yüzden de belediyemiz olarak eğitime her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda anaokulu öğrencilerimize Sıfır Atık Boyama Kitabı, ilkokul öğrencilerimize ise Sıfır Atık Eğiti Seti dağıtımlarımızı tamamladık. Bununla beraber lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimiz ile üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimize düzenli olarak deneme sınavları yapıyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.