Kahramanlar Okul Koridorlarında

Kahramanlar Okul Koridorlarında
Tedem Koleji Lisesi öğrencileri, ‘Roman Kahramanları Buluşuyor’ etkinliğiyle roman kahramanlarını kitaplarda tasvir edilen kıyafetlerle mekânları temsili canlandırarak okul koridorlarına taşıdılar.

Tedem Lisesi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen ve romanların daha iyi anlaşılması ve okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla, Roman Kahramanları Buluşuyor etkinliği ile karakterler temsili olarak canlandırıldı. Klasikleşmiş yerli ve yabancı romanlardan Çalıkuşu, Sefiller, Kürk Mantolu Madonna, Yaban ve Dönüşüm gibi yerli ve yabancı birçok kitapta geçen karakterler, öğrencilerin özverili çalışmalarıyla sergilendi. Öğrencilerin bu etkinlikteki başarısı ve performansı velileri tarafından çok beğenildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Tedem Eğitim Kurumları bünyesindeki Anadolu ve Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Hayriye Nur Yılmaz, "Roman Kahramanları Buluşuyor’ adlı etkinliğimiz gerek velilerimiz gerek öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimizi etkinliği önümüzdeki senelerde de devam ettirip, gelen beğeni ve olumlu dönüşler neticesinde gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Bu etkinlikte öğrencilerimiz, güzel ve kaliteli zaman geçirme fırsatı buldular. Aynı zamanda öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik ederken, kitaplardaki karakterleri de öğreniyorlar. Bu sayede diğer arkadaşlarını da kitap okumaya teşvik edebiliyorlar. Teknolojinin ön planda olduğu ve okuma kültürünün ikinci plana atıldığı günümüzde, ‘Roman Kahramanları Buluşuyor’ etkinliği sayesinde öğrencilerimizde okumaya yönelik bir ilgi ve merak uyandırmayı başardık” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.