Karatay Belediyesi ve Konya Teknik Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Karatay Belediyesi ve Konya Teknik Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü
İstihdam, üretim ve mesleki yeterlilik konularını içeren protokole imza atan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’mızın istihdamına, üretimine ve gelişimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Karatay Belediyesi, bugüne kadar bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlar ile pek çok STK ile imzaladığı işbirliği protokollerine yenilerini ekledi. Kısa bir süre önce Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası ile protokol imzalayan Karatay Belediyesi, Konya Teknik Üniversitesi ile de ortak çalışma kararı aldı. İstihdam, üretim ve mesleki yeterlilik konularını içeren protokole imza atan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’mızın istihdamına, üretimine ve gelişimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Daha önce Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası ile işbirliği protokolleri imzalayan Karatay Belediyesi, bu kez de Konya Teknik Üniversitesi ile de işbirliğine gitti.

“KARATAY BELEDİYESİ VE KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE HİZMETLERİN KALİTESİ ARTACAK”

Bu kapsamda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu protokollerin imza töreni için ilk önce Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ile üniversitenin rektörlüğünde bir araya geldi.

İmzaların atılması öncesinde konuşan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi’nin 2 yıl önce kurulmuş genç ve dinamik bir üniversite olmasına rağmen bünyelerinde bulunan birçok fakültenin 40-50 yıllık geçmişlerinin olduğunu belirterek bu yapısıyla üniversitenin, Konya’nın akademik kalitesi ve istihdamına önemli katkılar sağladığını söyledi. 

“KARATAY BELEDİYEMİZE GEREKEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Bugün imzalayacağımız protokol vasıtasıyla Karatay Belediyemizle hem teknik hem de bilimsel anlamda bir işbirliğimiz olacak. Üniversitelerin bulunma sebebi de budur. Dolayısıyla bizler de Karatay Belediyemizin çalışmalarına, proje ve hizmetlerine bilimsel ve teknik bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. Konya Teknik Üniversitesi olarak Karatay Belediyemize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ PROJELERİMİZE BİLİMSEL VE TEKNİK DESTEK VERECEK”

İşbirlikleri için Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’e teşekkür eden Karatay Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları tüm çalışmaların bilimsel, teknik ve akademik bir temele oturabilmesi adına üniversitelerle işbirliği halinde olduklarının altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce pek çok bakanlıklarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle, Konya Gıda ve Tarım Üniversitemiz, Selçuk Üniversitemiz ve birçok STK ile işbirliği protokolü imzaladık. Şimdi de Konya Teknik Üniversitemizle ortak çalışma kararı aldık. Konya Teknik Üniversitemiz, rektörümüz de ifade etti, 2 yıl gibi kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen hem akademik başarısı, hem akademik kadrosu ve öğrenci yapısıyla adından sıkça söz ettiren bir üniversitemiz oldu. Rektörümüz başta olmak üzere üniversitemizin tüm ailesini tebrik ediyorum. Üniversitemizle yaptığımız bu protokolle bilimsel ve teknik anlamda bilgi alışverişi içerisinde olacağız. Projelerimize, hizmet ve çalışmalarımıza bu anlamda önemli katkı sunacaklar. Protokolümüz hayırlı olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından Karatay Belediyesi ve Konya Teknik Üniversitesi arasında hazırlanan işbirliği protokolü imzalandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.