Kaymakam Akbulut’tan Bir İlçenin Kaderini Değiştirecek Eğitim Hamleleri

Kaymakam Akbulut’tan Bir İlçenin Kaderini Değiştirecek Eğitim Hamleleri
PROJELERLE ÖĞRENCİLERİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRMEK VE BAŞARISINI ARTIRMAK HEDEFLENİYOR: Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, eğitim alanında hazırladığı projelerle ilçe öğrencilerinin vizyonunu değiştirmeye hazırlanıyor.

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, ilçede özellikle öğrencilere yönelik hazırladıkları projelerle, öğrencilerin sosyal ve kültürel hayatta daha verimli ve başarılı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NA 4 PROJE

Kaymakamlık bünyesinde öğrencilere yönelik hazırlanan 4 proje ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Akbulut, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 4 proje sunacağız. Mesela elimizde ‘Hedefler 12’den’ diye bir projemiz var. Bu proje ile havalı ve ateşli silahlarla eğitim vereceğiz gençlerimize. Bu iki şey getirecek bize; hem gençler sporla uğraşmış olacak, yan eğitim olarak gençlik spor salonumuzda fitness eğitimi de alacaklar. Birde ilçemizde özellikle bazı köylerde hava ateş etme durumu çok fazla var. Bu konuda profesyonel ve bilinçli nesiller yetiştirip bunu özel hayatlarına yansıtmamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çünkü istatistiklere baktığınızda en az kavga edenler boksörlerdir çünkü profesyonel sporcudur. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızdan bir tanesi halterle, güreşle ilgili, öbürü okçulukla ilgili projelerimiz hazır. Bu projelerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza sunacağız” diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİ PROJESİ

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, savunma sanayisi konusunda da projeler hazırladıklarını dile getirdi.

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın, savunma sanayi projelerine destek verdiğini belirten Kaymakam Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevlana Kalkınma Ajansı, savunma projelerini destekliyor. Bizde Yunak’ta okulumuzda öğrencilerimizle ‘tankkep’ yapmayı planlıyoruz. Yani hem tank hem kepçe, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 21 bin lira civarı bunu sunacağız. Aynı zamanda kodlama projemiz devam ediyor. Tüm ilkokuldaki hocalarımıza kodlama yazılımı eğitim vereceğiz. Bu Avrupa’da anaokulundan itibaren ders olarak veriliyor. Biz bunda yaklaşık 30 sene gerideyiz. Onun için onun eğitimleri verilecek proje onaylanırsa bir tanede örnek sınıf yapacağız. Robotik kodlama-yazılım sınıfımız olacak.”

ASKIDA KİTAP PROJESİ

Hayata geçirdikleri projeler arasında “Askıda Kitap” projesi olduğunu ifade eden Kaymakam Akbulut, “Şu an başlayan ‘Askıda Kitap’ projemiz var. Askıda ekmek gibi düşündük. Ekmek en önemli ihtiyaç, insan hayatı için, ruh içinse kitap. O yüzden böyle bir proje gerçekleştirdik. Mantığı aynı askıda ekmek gibi. Kitabı alsın getirmesine gerek yok. Yeter ki okusun, evine kadar elinde götürsün, bunların hepsi farkındalığı artırır” dedi.

İlçenin aynı zamanda kütüphanesiyle ilgilide çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Kaymakam Akbulut, “Kütüphanemiz çok kötü durumdaydı. Bırakın çocukları hiç kimse girip içerde kitap okumazdı. Ama geçici çözüm olarak biz içerisinde bir tadilata gittik. Bütün duvarlarını boyattık. Çocuklarımızın dikkatini çekecek her bir duvara ayrı resimler yapacak resim öğretmenlerimiz. Birde sandalye yerine çocuklarımızın daha rahat etmesi için puf getirdik koyduk” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR SOSYAL HAYATA HAZIRLANIYOR

Derslerinde başarısız olan ve kavgacı öğrencilerin daha başarılı olmaları ve sosyal hayata hazırlanmaları içinde ciddi bir çalışmaya başladıklarını vurgulayan Akbulut, şunları kaydetti:

“İlçemizde her okuldan en az bir tiyatro ekibi kurmasını istedim. Bu ekibinde en az yarısından bir fazlası derslerde başarısız ve kavgacı çocuklar olacak. Bu çocukların hayatlarında kavgadan ve kaba kuvvetten başka bir konuda da taktir edileceğini, beğenileceğini, alkış almayı başarabileceğini görmesi lazım.”

İlçedeki çocuklarının ufuklarının açılması içinde bir takım çalışmalar yapmayı planladıklarını aktaran Akbulut, şöyle devam etti:

“Birde çocuklarımızın ufkunun açılmasını istiyorum. Mesela Selçuk Üniversitesi çok güzel bir üniversite. Ben bile orayı gezerken tekrar Üniversite okumak istedim. O yüzden çocuklarımızı bahar ayında oraya götürmeyi düşünüyoruz, vizyonları gelişsin diye… Farklı şeyler görmek insanın kendinde farklılık yaratan şeylerden bir tanesidir. İnsan bambaşka düşünüyor, bambaşka hayal ediyor”

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.