Kerem Furkan Doğan, LGS’de Konya’nın Gururu Oldu

Kerem Furkan Doğan, LGS’de Konya’nın Gururu Oldu
Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) Konya’dan Kerem Furkan Doğan, 500 Tam puan alarak Türkiye birincilerinden oldu.

2021 yılı Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) Konya’dan Kerem Furkan Doğan 500 Tam puan alarak Türkiye birincilerinden oldu

Kerem Furkan Doğan’ın LGS’ de Türkiye birincileri arasında yer almasından dolayı Özel Tedem Kolejinde basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına Tedem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, Okul Müdürü Burçak Tüter,   LGS Türkiye birincilerinden Kerem Furkan Doğan, anne ve babası, idareciler, öğretmenler ve okul öğrencileriyle velileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Tedem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, öğrencileri Kerem Furkan Doğan’ın LGS’ de Türkiye birincileri arasına girmesinden dolayı Konya adına gurur duyduklarını belirterek, “Öncelikle 25 yıllık bir kurumuz, nice başarıları şehrimize ve kurumumuza kazandırdık. Covid-19 pandemisinde zorlu bir dönemden geçildi. Öğrencimiz Kerem Furkan Doğanı LGS de 500 tam puan alarak, Türkiye birincileri arasına girmesinden Konya adına mutlu olduk. Bu başarıdan dolayı, öğrencimizi, ailesini, okulumuz idarecisi ve öğretmenlerini bütün çalışanlarımızı kutlarken, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarı bir ekip işi olup, ekip çalışmasını bilen bir okuluz. Öğrencilerimizin vatanımızı, milletimizi seven ahlaki değerlere bağlı, her alanda ülkesine saygılı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bundan sonraki dönemde de öğrencimize başarılar diliyoruz” dedi.

Tedem Koleji Müdürü Burçak Tüter ise, “Bugünün kahramanı, LGS Türkiye birincileri içinde yer alan öğrencimiz Kerem Furkan Doğan’dır. Öğrencimiz 500 tam puan alarak Konya genelinde bir başarıya imza attı. Öğrencimizi ve ailesini bu başarısından dolayı kutlarken, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye geneli sınav sonuçlarına göre de 94 öğrencimizden yüzde 1’lik dilimde 9, yüzde 2’lik dilimde 17, yüzde 3’lük dilimde 23 öğrencimiz bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2020 yılı taban puanlarına göre 94 öğrencimizden 37’si Fen Liselerine yerleşebilecek yeterlikte puan almışlardır. Nitelikli okullara yerleşebilecek öğrenci sayımız ise toplam 94 öğrenciden 71 olarak görülmektedir” diye konuştu.

LGS’de Türkiye birincileri arasında yer alan Kerem Furkan Doğan ise başarısında okul öğretmenlerinin katkısının büyük olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu başarımdan dolayı tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Takıldığım her konu da tekrar yaparak sınava hazırladılar. Okulumuz idarecilerine, öğretmenlerine, çalışanlarına ve aileme teşekkür ediyorum. Konya’da kalırsam yine Tedem Koleji’nde eğitimime devam edeceğim. Konya dışına da taşınma durumumuz olursa, Galatasaray Lisesi’nde eğitimime devam edeceğim.”

Kerem Furkan Doğan’ın annesi Nurhan Doğan ve babası Ali Doğan ise, çocuklarını sınava hazırlayan ve emeği geçen Tedem Koleji idarecilerine, öğretmenlerine ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.