Konya’da Depremzedeler İçin Uyku Tulumu Üretimine Hız Verildi

Konya’da Depremzedeler İçin Uyku Tulumu Üretimine Hız Verildi
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezleri ile liselerde, depremzedelere ulaştırılmak üzere uyku tulumu üretimine hız verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm birimleri ile Kahramanmaraş depreminin açtığı yaraların sarılması için gayret göstermeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; Akşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Karatay ve Meram Halk Eğitim Merkezleri ile Selçuklu Öztekinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay BİST Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen 1.200 adet uyku tulumu ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere Gaziantep'e gönderildi.

Cihanbeyli Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 200 adet uyku tulumu ve 105 adet battaniye ve yastık takımı, depremzedelere ulaştırılmak üzere koordinasyon merkezine doğru yola çıktı.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı atölyelerde uyku tulumu üretimine hız verildi; günlük üretim 500’ü buldu. Ayrıca Konya’daki farklı okullarda görev yapan gönüllü eğitim yöneticileri tarafından Hatay'ın Defne İlçesi’ndeki "Orhanlı Çadırkenti”nde öğrencilere yönelik psikososyal destek amaçlı etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.