Konya’dan Deprem Bölgesi’ne Yeni Kafile Uğurlandı

Konya’dan Deprem Bölgesi’ne Yeni Kafile Uğurlandı
Psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenlerinden oluşan üçüncü psikososyal destek kafilesi Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen depremzedelere yardımcı olmak amacıyla il genelinde farklı okullarda görev yapan, gönüllü 23 Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmeni, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından görevlerinde başarılar dilendi.

Daha sonra yeni kafile Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ne uğurlandı.

Yeni kafile, afet bölgelerindeki depremzedelere psikolojik olarak destek olabilmek, acılarını bir nebze de olsa unutturabilmek ve yaralarına manevi olarak merhem olabilmek amacıyla, Psikososyal Destek Eğitimi almış olan gönüllü 23 Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmeninden oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tüm ülkede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmalarına ilişkin MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı ve Psikososyal Destek programları yayımladı. Bu kapsamda, söz konusu hizmetlerin daha hızlı, etkili ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla oluşturulan Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından tüm illerde uygulanmak üzere yardım desteği verilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.