Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulundan Örnek Uygulama

Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulundan Örnek Uygulama
Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu temel amaçları doğrultusunda, KOP Bölge ve Kalkınma İdaresi Kalkınma Başkanlığı ile işbirliği içerisinde oluşturulan kapalı sera alanı ve kompost toprak üretimi yapılan ‘kompostevi projesi”yle örnek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu temel amaçları doğrultusunda, KOP Bölge ve Kalkınma İdaresi Kalkınma Başkanlığı ile işbirliği içerisinde oluşturulan 200 metrekarelik kapalı sera alanı ve kompost toprak üretimi yapılan ‘kompostevi projesi”yle örnek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Özel eğitim öğrencilerimizin emek ve katkılarıyla okul sera alanında yetiştirilen süs bitkileri ve el sanatları atölyesinde üretimi yapılan saksılar, özel öğrencilerimizin hayata ve üretime dönük bir şekilde yetişmelerine de büyük katkı sunuyor.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de geçen ay sonuna doğru gerçekleştirdiği Konya programında Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret ederek özel öğrencilerin emekleriyle çeşitli üretimlerin gerçekleştiği atölyelerde incelemelerde bulunmuş, 2023 Vizyonu çerçevesinde geri dönüşüm yoluyla yapılan kompost toprak üretiminin diğer okullar için de örnek bir uygulama olacağını vurgulamıştı.

Bakan Yardımcısı Özer, saksı üretim alanı için seramik fırını alınması ve atölyelerin 100 bin TL değerindeki temrinlik ihtiyaçlarının tespit edilerek karşılanması konusunda destekte bulunacaklarını ifade etti. Çalışmalarda emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

KOMPOSTEVİ PROJESİ

Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen ve geri dönüşüm yoluyla kompost toprak yapımını içeren "KOP ile Doğaya Dönüşüm Projesi" kapsamında yöntem olarak ülkemizde bir ilk gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında özel eğitim öğrencileri başta olmak üzere, öğretmen ve velilere de modern sulama yöntemleri ve tarımda sürdürülebilirlik konusunda eğitimlerin verilmesi amaçlanmış, tarım alanı ders programları, sıfır atık ve geri dönüşüm araştırmaları incelenmiş ve uygulanabilirliği yüksek faaliyetler planlanmıştır.  Okuldaki yemek ve gıda atıkları, çay posası, kuru yaprak, çim, talaş gibi geri dönüşüm atıkları, kompost makinasında işlenerek okul serasının toprak ihtiyacı da karşılanıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.