Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’na 3 Bin 6 Kişi Katıldı

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’na 3 Bin 6 Kişi Katıldı
Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışması yapıldı. 2021 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle Mehmet Akif’i konu alan ve online olarak yapılan yarışmaya 2 farklı yaş kategoride 3 bin 6 kişi katıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından ödüllü okuma yarışması gerçekleştirildi. 20 Kasım itibariyle başvuruları başlayan yarışmaya başvurular 18 Aralık tarihine kadar www.konyaokuyor.com sitesinden yapıldı. 2021 yılının İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle yarışmada Mehmet Akif Ersoy’u anlamak ve gençlerin hayatına örnek alması amacıyla Mehmet Akif Ersoy konu alındı.

Online Kitap Okuma Yarışması için yaş kategorilerine göre iki kitap üzerinden yarıştı. 10-18 yaş arasında olanlar için Vural Kaya’nın kaleme aldığı Akif’im, 18 yaşından büyük olanlar için ise Ertuğrul Düzdağ’ın Mehmet Akif Ersoy isimli kitapları okuyarak yarışmaya katıldı. Her iki kategoride de yarışmacılara otuz soru soruldu.

Yarışmada uzaktan eğitime destek olmak amacıyla ödül olarak her iki kategoride de birinci olan yarışmacılara ödül olarak dizüstü bilgisayar, ikincilere elektrikli bisiklet, üçüncülere Elektrikli scooter, dördüncülere elektrikli kaykay ve beşincilere bisiklet hediye edilecek. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 27 Aralık’ta düzenlenecek törenle verilecek.

 

Başkan Pekyatırmacı; “Nitelikli Okuma ve Okutmanın Önemini Biliyoruz”

 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2021 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesi nedeniyle bu yıl yapılan yarışmaların hepsinde İstiklal Şairinin konu alındığını belirterek, “Medeniyetin gelişmesindeki en temel unsurlardan biri, hiç kuşkusuz bilgi ve bilginin paylaşılmasıdır. Bilgiyi yaymak, hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sağlamak amacıyla eğitimin her dalına destek veriyoruz. Nitelikli okumanın ve okutmanın önemini biliyor, her zeminde bunu dile getiriyoruz. Okumak sonsuz ve kültürel zenginlikler ile dolu bir dünyada uzun bir yolculuğa çıkmak gibidir. Biz de bu uzun yola sizlerle birlikte çıkmak ve bu yolda bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimizi ödüllendirmek istedik. Okuma yarışmasında sizlere vereceğimiz küçük ödüllerden öte, okumanın verdiği hazzın ve katacağı vizyonun en büyük ödül olduğunun farkındayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u doğum gününde “‘İstiklalden İstikbale 10 Kıta Tek Ruh’ Online Kitap Okuma Yarışmamızla’” yad ettik. Yarışmaya katılan 3 bin 6 hemşehrimize teşekkür ediyor, tüm yarışmacılarımızı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.