Öğrenciler Aileleriyle Birlikte Okuyor

Öğrenciler Aileleriyle Birlikte Okuyor
Konya genelinde tüm 3. sınıf öğrencilerine dağıtılan “Başarmaya Hazırım” kılavuz hikâye kitabını aileleriyle birlikte okuyan öğrenciler hem okuma alışkanlıklarını güçlendiriyor hem de aileleriyle birlikte kitap ve okuma üzerine verimli vakit geçiriyorlar.

Küçük yaştan itibaren kitaplarla öğrenciler arasında güçlü bağ kurmayı hedefleyen “Başarmaya Hazırım” projesi, aile etkinlikleriyle devam ediyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütülmekte olan proje kapsamında, Konya genelinde tüm 3. sınıf öğrencilerine dağıtılan “Başarmaya Hazırım” kılavuz hikâye kitabını aileleriyle birlikte okuyan öğrenciler hem okuma alışkanlıklarını güçlendiriyor hem de aileleriyle birlikte kitap ve okuma üzerine verimli vakit geçiriyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan "Dilimizin Zenginlikleri" projesine uygun olarak öğrencilerin dil gelişimleri sağlanırken aynı zamanda da kelime hazineleri zenginleşiyor.

“Başarmaya Hazırım” hikâye kitabını okuyan öğrenciler, kendi hikâyelerini Hikâye Kitabı Özel Defteri’ne de yazıyorlar. Kitap okuma zevki ve yazma becerisini öğrencilerde geliştirmeyi, okul iklimi oluşturarak okul başarılarını artırmayı hedefleyen bu projeyle aynı zamanda öğrencilerin değerlerini daha iyi tanımalarına imkân sağlanıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.