Öğrencilerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

Öğrencilerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret
Yunak İlçesi’nin Yavaşlı Mahallesindeki ilkokul öğrencileri öğretmenleriyle birlikte, köydeki yaşlıları ziyaret edip, ellerini öptü.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla Konya’nın Yunak İlçesi’nin Yavaşlı Mahallesindeki ilkokul öğrencileri öğretmenleriyle birlikte, köydeki yaşlıları ziyaret ederek, ellerini öptü.

Yavaşlı İlkokulu öğrencileri, sınıf öğretmenleri Demet Kurtoğlu ve Seda Daşpınar Özdemir, idareci Yasemin Miyase Üzümcü’yle birlikte, köydeki yaşlıları ziyaret ederek, yaşlılara karanfil verdi.

Yaşlıları evlerinde tek tek ziyaret ederek,  ellerini öpen öğrenciler, hatırlarını sordukları dede ve ninelerle sohbet etti.

Kendilerine “hayırlı, sağlıklı, uzun ömür” dileğinde bulunan öğrencileri karşılarında gören yaşlılar ise duygulu anlar yaşadı.

“ONLARIN DUASINI HİSSETMEK BİZE GÜVEN VERİYOR”

Okul Müdüresi Yasemin Miyase Üzümcü, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte köydeki yaşlıları ziyaret edip, karanfil ve ikramda bulunup ellerinden öperek onların haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 “Onlar bizim ışığımız. Onların duasını hissetmek bize güven veriyor” diyen Üzümcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber Efendimizin dediği gibi 'eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü’. Yaşlılarımız böylesine kıymetliler. Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Yaşlılarımızın gününü kutluyor ve ellerinden öpüyoruz. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.