Okullarda ‘Deprem Anı’ Tatbikatı: Gerçeğini Aratmadı!

Okullarda ‘Deprem Anı’ Tatbikatı: Gerçeğini Aratmadı!
Okullarda ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi. Tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Türkiye genelindeki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, Konya’daki tüm resmi ve özel okullarda da büyük bir hassasiyetle uygulandı.

Öğrencilerin olası bir deprem anında güvenli bir şekilde kapalı alanları terk etmelerine yönelik bir eğitim vermeyi amaçlayan tatbikata il protokolü Selçuklu Hüseyin Yıldız İlkokulu’nda katıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, geleceğe güvenle bakmak ve tedbirli olmak açısından bir farkındalık eğitimi olan tatbikatın önemine vurgu yaptı. Bu eğitimin ülkemizdeki tüm okullarda eş zamanlı olarak yapıldığını da vurgulayarak çocuklarımızın deprem sırasında ve sonrasında neler yapacağı konusunda bilgi sahibi olmalarının gerekliliğini ifade etti. İçişleri Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmalarına da değinen Özkan, afet zamanlarında hepimize büyük görevler düştüğünü söyledi. Vali Özkan, “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tatbikata Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra Konya Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, protokol üyeleri, Kızılay görevlileri, öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.

(Haber Merkezi/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.