Özel Okullarda Çalışan Öğretmenlerin Sorunları Meclis Gündemine Taşındı

Özel Okullarda Çalışan Öğretmenlerin Sorunları Meclis Gündemine Taşındı
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle özel okullarda çalışan öğretmenlerin yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı.

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle özel okullarda çalışan öğretmenlerin yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı.

Karaduman, özel okullarda çalışan öğretmenlerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergesi verdi.

300 bine yakın özel okul öğretmenlerinin düşük bir ücretle, özlük haklarından mahrum bir şekilde çalıştırıldığı ve pek çoğunun pandemi sürecinde maaş bile alamadığı, 11 ay kadar sigortalarının yatırılmadığı ve geçim derdi ile baş başa bırakıldığı ifade edilen önergede, güçlü bir eğitim için; öğretmenlerimizin hak ve hukukunun gözetilmesi, hakların güvence altına alınması elzemdir denilerek Bakan Ziya Selçuk’a şu sorular yöneltildi:

“Özel okullarda çalışan toplam kaç öğretmen vardır? Bu öğretmenlerin kaçı asgari ücret karşılığında çalıştırılmaktadır? Özel okulların çalıştırdıkları öğretmenlerle yaptıkları iş sözleşmelerinde Bakanlığınızın dahli var mıdır? Bu sözleşmelerde Bakanlığınızca belirlenmiş özel okulları bağlayıcı hangi kıstaslar bulunmaktadır?                Özel okullarda çalıştırılan öğretmenlerin aldıkları ücretler, çalışma koşulları, özlük hakları gibi durumlar Bakanlığınızca takip edilmekte midir? Pandemi sürecinde özel okullar desteklenmiş midir? Bu süreçte özel okullarda çalışan toplamda kaç öğretmenin işine son verilmiştir? Özel eğitim kurumlarında yaşanacak olası hak ihlallerini önlemek, çalışanların menfaatlerini gözetmek, bu kurumlarda kaliteli eğitimi temin etmek amacıyla Bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmaktadır?

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.