Özel Yeteneklilere Davet!

Özel Yeteneklilere Davet!
Karatay Bilim ve Sanat Merkezi, "Özel Yetenekli Öğrencilere Yönelik Öğretmen Eğitimi" adlı Erasmus+ projesi kapsamında yurt dışından gelen uzmanla birlikte öğretmenlere yönelik özel bir eğitim gerçekleştirdi.

Karatay Bilim ve Sanat Merkezi, "Özel Yetenekli Öğrencilere Yönelik Öğretmen Eğitimi" adlı Erasmus+ projesi kapsamında, özel yetenekli öğrencilere yönelik eğitimde sınırları zorlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, yurt dışından gelen uzmanla birlikte öğretmenlere yönelik özel bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde, özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, onları nasıl motive edebilecekleri ve BİLSEM'de yapılan etkinlikler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Bu özel eğitimin, öğretmenlerin özel yetenekli öğrencilere daha etkili bir eğitim sunmalarına yardımcı olacak bilgi ve tekniklerle donatıldığı bildirilirken, eğitimin ardından, öğretmenlerin edindikleri bu bilgileri farklı okullarda paylaşmalarının teşvik edildiği kaydedildi.

Ayrıca, projenin bir parçası olarak Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın, uzmanlarla birlikte ziyaret edildiği belirtilirken, ziyarette projenin ilerleyişi ve öğretmenlerin katkıları hakkında bilgi alışverişi için önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

Merkezin en dikkat çekici etkinliklerinden birinin de Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen uçurtma etkinliği olduğu işaret edilirken, hem öğretmenler hem de öğrencilerin bu etkinlikle birlikte motivasyonlarını artırma fırsatı bulduğu aktarıldı.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlerin, projenin resmi web sitesi www.promotingteachersforgifteds.com , www.promotingteachersforgifteds.com adresini ziyaret edebilecekleri, web sitesinde, projenin genel amacı, hedefleri ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında detaylı bilgilere ulaşmanın mümkün olduğu bildirildi.

Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’nin, özel yetenekli öğrencilere yönelik eğitimde öncü bir rol üstlenmeye devam ettiği, hem ulusal hem de uluslararası projelerle, öğrencilere ve öğretmenlere eşsiz fırsatlar sunduğu bildirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.