Projeyle Müzeler Eğitimde Daha Faal Kullanılacak

Projeyle Müzeler Eğitimde Daha Faal Kullanılacak
“Müzelerin Okul Eğitimine Entegrasyonu” başlıklı Erasmus+ projesinin yaygınlaştırma faaliyeti kapsamındaki yerel semineri gerçekleştirildi.

2018 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve 31 Aralık 2021’de sonlandırılacak olan “Müzelerin Okul Eğitimine Entegrasyonu” başlıklı Erasmus+ projesinin yaygınlaştırma faaliyeti kapsamındaki yerel semineri gerçekleştirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Mevlana Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Yunanistan, İspanya, İtalya, Slovenya ve Polonya’dan ortaklarla birlikte yürütülen proje ile müzelerin eğitim açısından daha faal kullanılacağını söyledi.

Yaparak ve yaşayarak öğrenme noktasında müzelerin çok önemli eğitim mekânları olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan Büyük, bu projeyle tarih,  coğrafya ve görsel sanatlar derslerinde uygulanacak yeni eğitim programlarının oluşturulmasının da amaçlandığını sözlerine ekledi. Büyük, “Müzelerin Okul Eğitimine Entegrasyonu” projesinin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra AB Proje Birimi görevlileri tarafından projenin içeriği ve sonuçlarının tanıtıldığı konuşmalar yapıldı. Katılımcılara sertifika verilmesinin ardından program sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.