Rektör Öyle Bir Savaş Açtı ki!

Rektör Öyle Bir Savaş Açtı ki!
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zorlu, aldıkları radikal kararı açıkladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite kampüsünde öğrenci ve personelin sigara içmesini yasaklayacaklarını duyurdu.

Rektör Zorlu, NEÜ sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, aldıkları radikal bir kararı açıkladı.

Rektör Zorlu, üniversite yönetiminin söz konusu aldığı karara göre NEÜ kampüsünde gerek öğrencilerin gerekse üniversite personelinin sigara içmesini yasaklayacaklarını bildirdi.

Bu kararı kısa sürede hayata geçireceklerini dile getiren Rektör Zorlu, uygulamanın Türkiye’de bir olduğunu ifade etti.  

“AMACIMIZ SİGARAYI BIRAKTIRMAK”

Emniyet, sağlık müdürlüğü gibi kamu kurumlarının eşliğinde bağımlılık konusunda farkındalık eğitimleri düzenlediklerini anımsatan Rektör Zorlu, "Beni tanıyanlar sigaraya karşı düşmanca bir tutumum olduğunu bilir. Sigaraya savaş açmış birisi olarak, kampüs sınırları içerisinde açık alanlar dahil her yerde sigarayı yasaklayacağız. Önümüzdeki süreçte 'Dumansız Kampüs' sloganıyla üniversitemizin kampüsünde sigara içilmeyecek. Amacımız öğrencilerimize sigarayı bıraktırmak.”

Toplantıda NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Prof. Dr. Oğuz Doğan, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ile Genel Sekreter Ecevit Öksüz de hazır bulundu.

(MÇ / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.