“SEDEP Geleceğe Işık Tutuyor”

“SEDEP Geleceğe Işık Tutuyor”
SEDEP Öğretmen Seminerlerinde, "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" konusu ele alındı.

Türkiye'nin eğitim projesi olan Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP), öğrenci ve veli seminerleri ile gelecek için güvenli bir rota çizergen, öğretmenler için düzenlenen programlar ile eğitim camiasına önemli katkıda bulunuyor.

SEDEP kapsamında öğretmenler için düzenlenen seminerde  "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" konusu ile konuk olan Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür Bolat, eğitim aşamasında doğru bilinen yanlışların çocuklara fayda değil zarar verdiğini ifade ederek, çocuklarla kurulan hassas dengede ödüllendirmenin çocuklarda bıraktığı olumsuzluklara dikkati çekti.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, SEDEP Koordinatörleri ile Selçuklu'da görevli öğretmenler ve idareciler katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZIN EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLANMALARINA ÖNEM VERİYORUZ"

SEDEP'in başarısını getiren temel etkenin birlikte çalışma kültürü olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve velilerin yer aldığı seminerlerde, alanında uzman konuklardan azami derecede istifade ettiklerini söyledi.

Selçuklu’da eğitim alanında sürdürülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin 7. yılında da öğrencilere değerleri anlatmaya ve her yıl  farklı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgi birikimleriyle donanımlı nesiller olmalarının yanı sıra değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmeleri ve geleceğe hazırlanmaları en büyük hedefimizdir" dedi.

"SEDEP, TÜRKİYE'DE ÖNEMLİ BİR MARKA HALİNE GELDİ"

Selçuklu’nun markası haline gelen SEDEP kapsamında eğitim seminerlerinin geleceğe ışık tuttuğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, SEDEP ile geride kalan 6 yıl içinde çok güzel neticeler aldıklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SEDEP kapsamında her yıl kendini yenileyen projelerimiz bizlere umut veriyor, geleceğe ışık tutuyor.  Bu kapsamda çok değerli faaliyetler icra ediliyor. Türkiye'nin en iyi markası olan SEDEP programları ile çocuklarımızın değerlerini öğrenmeleri ve değerlerimizle hayatlarını sürdürmeleri hedefleniyor. Bugüne kadar çok güzel neticeler aldık. Bundan sonrada yine başarılı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

"TASARIM VE SANAT ATÖLYELERİMİZ VE DOĞA OKULLARIMIZ SEDEP'E KATKI SUNACAK"

SEDEP'in kendini yenileyen özelliği ile yeni faaliyetlerin uygulamaya konacağının müjdesini veren Başkan Pekyatırmacı, tasarım ve sanat faaliyetleri ve Doğa Okulları ile çocukları farklı bir atmosfere taşıyacaklarını ifade etti.

Pekyatırmacı, şöyle devam etti:

"Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde önümüzdeki günlerde sanat ve tasarım atölyesini de kurarak burada çocuklarımızın ve gençlerimizin özgürce kendilerini geliştirebilecekleri bir ortamı temin etmiş olacağız. Bununla beraber Doğa Okullarını faaliyete geçiriyoruz. Doğa okullarında çocuklarımız doğayla tabiatla evcil hayvanlarla iç içe olacaklar, toprağa bitkiye dokunacaklar, bitkilerin ve hayvanların bizim için ne denli önemli olduğunu görecekler. Aynı zamanda burada bir çocuk kütüphanemizi faaliyete geçireceğiz. Çocukların kitaplarla iç içe olmalarını sağlayacağız. Burada yapılan çalışmalarımızda Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün katkısı çok büyük. Öğretmen ve idarecilerimizin katkısı çok büyük. Sedep kapsamında yaptığımız faaliyetlere katkı sunan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum."

"MUTLU VE BAŞARILI BİR ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?"

Daha sonra  "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Nasıl Yetiştirilir" sunumuyla söz alan Dr. Özgür Bolat, çocuklarda ödüllendirmenin gizli zararlarını anlatarak mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı çocuk yetiştirme adına önemli adımlar atılması gerektiğine dikkati çekti.

Seminer, Dr Özgür Bolat'ın kitaplarını imzalaması ile son buldu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.