Selçuk, TEKNOFEST Final’de 32 Takımla Yarışıyor

Selçuk, TEKNOFEST Final’de 32 Takımla Yarışıyor
Selçuk Üniversitesi, milyonlarca teknoloji tutkununu İstanbul’da buluşturan akademik paydaşı olduğu TEKNOFEST Final’de 32 takımla yarışıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul başladı. Teknoloji meraklıları ilk günden Atatürk Havalimanı’na akın etti. Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla geleceğe umutla bakan bir Türkiye için gençlerimizi, #SenGELECEKSİNdiye sloganıyla teknoloji yarışmalarında bir araya getiren TEKNOFEST’te bu yıl 41 ana yarışma 102 farklı kategoride düzenleniyor. Yarışmalarda 13 milyon TL’nin üzerinde ödül, 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği veriliyor. TEKNOFEST’te misafirlerin en çok ilgi gösterdiği bölümlerden biri de Selçuk Üniversitesinin standı oldu.

TEKNOFEST’e 22 farklı kategoride 66 takımla başvuru yapan Selçuk Üniversitesi; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Final’de 32 takımla Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması, Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi Bilgisayarlı Görüyle Hastalık Tespiti Kategorisi, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi, Turkish Airlines & Turkish Technology Fintech Ideathon Yarışması, Uçan Araba Yarışması Üniversite ve Üzeri Kategorisi, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi, Eğitim Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi, Hyperloop Geliştirme Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması, Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi Medikal Teknolojiler Kategorisi, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Elektromobil Kategorisi, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Hidromobil Kategorisi, Travel Hackathon, Karma Sürü, Karma Sürü Robotlar Yarışması ve İnovaTİM Sürdürülebilirlik Hackathonu olmak üzere 18 farklı kategoride yarışıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.