Tedem LGS’deki Başarısını Anlattı

Tedem LGS’deki Başarısını Anlattı
2023 LGS’de Özel Tedem Koleji öğrencisi Gökçe Minel Bönceoğlu, 500 Tam Puan alarak Türkiye birincilerinden oldu.

2023 Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) Özel Tedem Koleji öğrencisi Gökçe Minel Bönceoğlu, 500 Tam Puan alarak Türkiye birincilerinden oldu.

Tedem Eğitim Kurumları, LGS Sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısıyla dereceye giren öğrencilerini tanıttı.

Tedem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, öğrencilerini sınava hazırlayan, psikolojik destek veren öğretmenlere ve velilere teşekkür ederek, “Şehrimizin eğitim düzeyinin yükselmesi için bizler 30 yılı aşkındır vermiş olduğumuz mücadelede hür düşünceyle çıktığımız bu yolda hem şehrimiz hem de ülkemizin önde gelen kurumlarından olduk. Bu sınavda bireysel başarı önemli ama kitlesel başarıyı önemseyerek tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimiz akademik ve duruş olarak donanımlı öğrencilerimiz. Bundan sonraki yıllarda başarılı adımlar atacağımıza inanıyoruz. Hem ülkemiz hem şehrimiz için hizmet vermeye, eğitim düzeyini yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim her zaman yanımızda olan velilerimize ve destek veren eğitimcilerimize teşekkür ederim. Birçok öğrencimiz donanımla okullara yerleşecek yolları açık olsun” dedi.

“90 Öğrencimiz Nitelikli Okullara Yerleştirilecek”

Liselere Geçiş Sınavı’na ilişkin istatistiki verileri paylaşan Tedem Koleji Okul Müdürü Burçak Tüter de “2023 Liselere Geçiş Sınavı kapsamında düzenli çalışan öğrencilerimiz bu sınavda bir adım önde oldu. Normal bir süreçten geçmedik üzücü bir deprem yaşadık. Sınav sistemi de değişti, yönetmelik ilk dönemden öğrencileri sorumlu tuttu. Diğer yıllara göre LGS’ye girişte birincilikte artış oldu. Öğrencilerimiz tüm gayretiyle bütünleşerek elinden gelen gayreti gösterdi” diye konuştu.

Tedem Koleji’nin bilim eğitiminin yanında manevi eğitimle de kendilerini güzel yerlerde konumlandırdığına işaret eden Burçak, “129 öğrencimizden yüzde 70’ini nitelikli okullara yerleştireceğiz. Emek veren öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

24haz-tedem-lgs2.jpg

Başarılarında Emeği Olanlara Teşekkür Ettiler

LGS’de 500 Tam Puan alan şampiyon Gökçe Minel Bönceoğlu ise başarısında emeği olan başta öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür etti.

Bönceoğlu, “Benim için zor bir dönemde en büyük destekçim ailem oldu. Sınava hazırlık döneminde disiplinin önemi çok büyük. Kitap okumak ve kendini motive etmek de çok önemli” diye konuştu.

Bönceoğlu, hedefinin Galatasaray Lisesi olduğunu dile getirdi.

LGS’de yüzde 1’lik dilime giren Sena Ezgi Dinç de, zorlu ve psikolojik bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde ailesinin ve öğretmenlerinin desteğini büyük olduğunu vurguladı.

Sınavda Okulu’nda 3’üncü olan Abdülkerim Sarı ise başarısında emeği olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

LGS’de okul 3’üncüsü olan Cüneyt Eren Çifti de, “Zorlu bir dönemden geçtik. Bu dönemde hem ailemiz hem de bütün hocalarımı destek verdi. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

24haz-tedem-lgs3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.