Topçu: ‘Öğrenme Kayıplarının Telafi Edilmesi Çok Önemli’

Topçu: ‘Öğrenme Kayıplarının Telafi Edilmesi Çok Önemli’
MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, salgın döneminde yaklaşık 1,5 yıl okullardan uzak kalınan bu dönemde meydana gelen öğrenme kayıplarının telafi edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, salgın döneminde yaklaşık 1,5 yıl okullardan uzak kalınan bu dönemde meydana gelen öğrenme kayıplarının telafi edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Genel Müdür Halil İbrahim Topçu'nun başkanlığında düzenlenen ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı gerçekleştirildi.

Mevlana Öğretmenevi’nde toplantıda konuşan Genel Müdür Topçu, salgın döneminde 1,5 yıla yakın bir süre yüz yüze eğitim yapılamadığını ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de kararlılığı ile Eylül ayından bu yana yüz yüze eğitime ara verilmeden devam edildiğini ifade etti.

Genel Müdür Topçu, okullardan uzak kalınan bu dönemde meydana gelen öğrenme kayıplarının telafi edilmesinin çok önemli olduğunu dile getirerek, Konya'nın bu noktada çok önemli çalışmalar yürüttüğünü de söyleyerek çalışmaların daha da ileri düzeye taşınması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirmelerinin çok önemli olduğunu belirten Genel Müdür Topçu, yöneticilerin de okullarda veriye dayalı bir kültür ortaya koymaları gerektiğini de söyledi.

Genel Müdür Topçu, öğrencilerin okulla bağlarının daha da güçlendirilmesi adına çeşitli sosyal etkinliklerin de planlamasının önemine vurgu yaparak ilçe müdürlerinin okul yöneticilerini bu noktadan da yönlendirmeleri gerektiğini aktardı.  

Toplantı, soru-cevap bölümünün gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

Genel Müdür Halil İbrahim Topçu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, il müdür yardımcıları, ilçe müdürlükleri ve şube müdürleri katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.