Üniversite Birincisi Çeçen: ‘Gururluyum ve Mutluyum’

Üniversite Birincisi Çeçen: ‘Gururluyum ve Mutluyum’
KTO Karatay Üniversitesi birincisi olarak mezun olmanın heyecanını yaşayan Ayşegül Çeçen, “Lisans eğitimimin 1. Sınıfından itibaren çok çalışmak, alanında söz sahibi bir birey olmak, yılmamak, olmazsa tekrar tekrar denemek ilkeleriyle çıktığım bu yolda üniversite birincisi olmanın gururunu ve annesinin sözlerini gerçekleştirmiş bir evlat olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi birincisi olarak mezun olmanın heyecanını yaşayan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu Ayşegül Çeçen, “Lisans eğitimimin 1. Sınıfından itibaren çok çalışmak, alanında söz sahibi bir birey olmak, yılmamak, olmazsa tekrar tekrar denemek ilkeleriyle çıktığım bu yolda üniversite birincisi olmanın gururunu ve annesinin sözlerini gerçekleştirmiş bir evlat olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan ancak son iki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan KTO Karatay Üniversitesi Mezuniyet Töreni, pandemi koşullarına uygun tedbirler çerçevesinde Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Törene KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Karatay Üniversitesi akademisyenleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

Selçuklu esintilerine sahip, KTO Karatay Üniversitesi’ne özgü mezuniyet cübbelerini giyen öğrenciler, Ahilik Yemini ederek mezun oldu. 1.767 öğrencinin mezuniyet gururuna, aileleri de ortak oldu.

 

“Üniversitemin Bana Sağladığı Tüm İmkanlar İçin Teşekkür Ederim”

 

Üniversite birincisi olarak mezun olmanın heyecanını yaşayan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu Ayşegül Çeçen, “Tam burslu olarak 4 yıl boyunca aldığım eğitim ve üniversitemin bana sağladığı tüm imkânlar için, KTO Karatay Üniversitesi’ne, Mütevelli Heyeti Başkanı’mız Sayın Selçuk Öztürk’e ve Sayın Rektörü’müz Prof. Dr. Bayram Sade’ye teşekkür ediyorum” dedi. Mezuniyet kütüğüne ismini çakan KTO Karatay Üniversitesi birincisi Ayşegül Çeçen’e Başkan Öztürk plaket ve hediye verdi, kuşağını ise Rektör Prof. Dr. Bayram Sade bağladı.

Üniversite birincisi Ayşegül Çeçen, duygu dolu sözlerle yaşadığı gururu ve mutluluğu anlattı: “Bu duygular eşliğinde bir o kadar mutlu, aynı zamanda bir o kadar hüzünlüyüm”

 Ayşegül Çeçen, “Ben kendi adıma, her zaman olduğu gibi, bana sonsuz güvenen, her düştüğümde yanımda olan, beni destekleyen ve bugünlere getiren, başarımın asıl mimarı canım anneme, hep arkamda olan babama, tüm aileme, arkadaşlarıma ve üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bize yol gösteren, diyetisyenlik mesleğinin önemini aşılayan başta Prof. Dr. Nurhan Ünüsan hocam olmak üzere, lisans dönemim boyunca bana gösterdiği ilgiden ve desteklerinden dolayı danışmanım Muteber Gizem Keser’e, Sağlık Bilimleri Fakültemizin birbirinden değerli hocalarına, bu anlamda yoluma ışık tutan, diyetisyenlik mesleğini bana sevdiren Pınar Erdoğan’a, Hatice Tuğçe Berberoğlu’na ve Zeynep Gündüz’e şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Emekleriniz ve bizim için yaptığınız her şey için size minnettarım” şeklinde konuştu.

 

“Yaşadığım Her Şey İçin Kocaman Bir ‘İyi ki’ Barındırıyorum”

 

Üniversite birincisi olduğu haberini aldığı anda 4 yılının gözünün önünden bir an film şeridi gibi geçtiğini dile getiren Ayşegül Çeten, “Ancak bugün geriye dönüp baktığımda yaşadığım her şey için kocaman bir ‘iyi ki’ barındırıyorum” açıklamalarında bulundu.

Ayşegül Çeçen, bundan sonra öğrencilik hayatını devam ettirmek adına lisans eğitimini bitirir bitirmez Yeditepe Üniversitesi beslenme ve diyetetik alanında tam burslu olarak yüksek lisans programına kabul edildiği bildirdi.

Haber Kent olarak Ayşegül Çeçen’i tebrik eder, bundan sonraki yaşamında başarılarının devamını dileriz.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.