Yunak’ta Okulların Güvenliği Görüşüldü

Yunak’ta Okulların Güvenliği Görüşüldü
Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, "İlçemiz okullarında güvenlik yönüyle ciddi sıkıntılar olmamakla birlikte tedbirlere riayet edilmediği takdirde oluşabilecek güvenlik risklerini azaltmak ve ortadan kaldırmak amacıyla alınacak önlemleri değerlendirdik” dedi.

Önümüzdeki hafta 5 Şubat itibariyle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılı başlayacak olması nedeniyle Yunak'ta okulların güvenliğiyle ilgili toplantı yapıldı.

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, okulların güvenliği ile ilgili yaptıkları toplantıya ilişkin, "İlçemiz okullarında güvenlik yönüyle ciddi sıkıntılar olmamakla birlikte tedbirlere riayet edilmediği takdirde güvenlik riski oluşturabilecek potansiyel mevcuttur. Bu riskleri azaltmak ve ortadan kaldırmak amacıyla alınacak gerekli önlem ve tedbirleri değerlendirdik” dedi.

Yunak’ta 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde okulların güvenliği ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Yunak Öğretmenevi’nde Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ali Konak, İlçe Emniyet Amiri Numan Salatan, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Hüseyin İmren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, taşıma servis temsilcileri katıldı.

Toplantıda; 2023- 2024 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıcında okullarda ve çevresinde güvenlik önlemleri, servis araçlarının denetimi, taşıma yemekleri, uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele ve okullarda başarının artırılması ile ilgili konular görüşüldü.

Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, okulların ikinci döneme hazır olduğunu belirterek, “İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarımız okul güvenliğinin sağlanmasında paydaş kurumların etkin bir şekilde çalışmaları, okullarda güvenlik sorununa yol açan etkenleri belirleyerek, güvenli eğitim ortamı sağlayacak tır. Yine İçişleri Bakanlığı’nın ‘2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönemi’ başlıklı genelgesi doğrultusunda vali/kaymakamlar başkanlığında eğitimde paydaş kuruluşlarla toplantı yapılarak, hassas olduğu bilinen okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkartılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocuklarımızın güvenli bir şekilde servislerle taşınması, öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla istifade etmeleri konularında kararlar alınmıştır. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca okullarda güvenli eğitimin sağlanması konusunda emredilen hususlarla ilgili tedbirlerin bir kısmı halen uygulanmakta olup bir kısmı ise bu yıl uygulanmaya başlanacaktır. İlçemiz okullarında güvenlik yönüyle ciddi sıkıntılar olmamakla birlikte tedbirlere riayet edilmediği takdirde güvenlik riski oluşturabilecek potansiyel mevcuttur. Bu riskleri azaltmak ve ortadan kaldırmak amacıyla okul müdürlükleri, Okul Aile Birliği başkanları, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, tarafından gerekli önlem ve tedbirler alınacaktır" ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.