Allıoğlu: “Ülke Olarak Teknolojiye ve İnovasyona Yatırımlar Yapmalıyız”

Allıoğlu: “Ülke Olarak Teknolojiye ve İnovasyona Yatırımlar Yapmalıyız”
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, “Ülke olarak teknolojiye ve inovasyona önemli yatırımlar yapmamız, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerimizi desteklememiz gerekiyor” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, “Ülke olarak teknolojiye ve inovasyona önemli yatırımlar yapmamız, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerimizi desteklememiz gerekiyor” dedi.

Konya’da bir otelde düzenlenen Üye Tanıtım Toplantısı’nda konuşan GGYD Genel Başkanı Allıoğlu, dernek olarak Konya’ya ilk kez geldiklerini söyledi. Allıoğlu, “Mevlana’nın şehri, Türkiye’nin tahıl ambarı güzide kentimiz Konya’da bulunmaktan çok mutluyuz. Üretimin merkezi Konya’da GGYD’nin gelişeceğini, büyüyeceğini umuyoruz. Bu kıymetli şehrimizde başarılı iş birlikleri yapacağız, ticaret hacmimizi büyüteceğiz” diye konuştu.

Konya’daki toplantının yapacakları çalışmalara önemli katkılar sunacağını düşündüğünü ve ziyaretlerin karşılıklı sürmesini istediklerini ifade eden Allıoğlu, “Sivil toplum kuruluşları ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için olmazsa olmazlardandır. Ancak daha da önemlisi Ankara’da 2003 yılında kurulmuş GGYD ile o tarihten bugüne kadar tüm arkadaşlarımızla Türkiye’de sivil topluma katkı vermek üzere çalışıyoruz. Ankara’da kurduğumuz derneğimizi Türkiye’de de büyüttük” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetin 100 Yıllık Kazanımlarının Gururunu Yaşıyoruz”

Allıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken, Cumhuriyetin 100 yıllık kazanımlarının gururunu yaşıyoruz. Türkiye ekonomisi bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alıyor. Her geçen gün daha da büyüyen Türk ekonomisine GGYD olarak bizler de on milyarlarca liralık katma-değer yaratıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hem ekonomimizi büyüteceğiz hem de refahı adil biçimde dağıtıp, insani kalkınmamızı sağlamayı sürdüreceğiz. Ekonomisi çevreyle uyumlu, dijitalleşmiş ve yeşil dönüşümü başarmış, teknoloji alanında gelişmiş ve AB’ye entegre olmuş bir ülke için çaba göstermeye devam edeceğiz.”

Bugün dünyanın en büyük şirketlerinin teknoloji ve inovasyonda başarılı olan şirketler olduğunu vurgulayan Allıoğlu, şöyle devam etti: “Bu yüzden ülke olarak teknolojiye ve inovasyona önemli yatırımlar yapmamız, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerimizi desteklememiz gerekiyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında sadece ekonomi alanında değil, aynı zamanda hukuk, demokrasi ve bilimde evrensel standartlara ulaşarak, 21. yüzyıla uygun bir eğitimi hayata geçirerek ülkemizin temellerini daha da sağlamlaştıracağız.”

08kasm-ggyd-genel-baskan-haber2.jpg

“GGYD Ailesi Büyüdükçe Türk Ekonomisine Katkısı da O Kadar Artacak”

GGYD’nin üye sayısının 1000’i aştığını ve her geçen gün büyümeyi sürdürdüğünü belirten Allıoğlu, şunları kaydetti: “Çalıştay, tanıştay, B2B toplantılarımız, tüm üyelerimizin girişimci ruhu ve enerjisiyle bugün Türkiye’ye yayılma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir şubesi ile başlayan yolculuğumuz, Çorum, Konya ve Bursa ile devam etti. Yeni yılda şube sayımızı artırıp daha fazla insana ulaşmak istiyoruz. Yurt dışı temsilciklerimizin sayısını artıracağız. Uluslararası ağımızı genişleteceğiz. Şimdilik Avusturya, KKTC ve Rusya’da temsilciliklerimiz var.”

“GGYD ailesi ne kadar büyürse Türkiye ekonomisine o kadar fazla katma-değer sağlarız” diyen Allıoğlu, “Görevlerimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Bunların en iyi örneği ise markası tescilli toplantımız İş’te Fırsat toplantıları. Ekim ayında 65. İş’te Fırsat Toplantımızı yaptık. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü dolayısıyla 65. İş’te Fırsat Toplantımızı “İş’te Cumhuriyet” temasıyla yaptık. Bu toplantıya yüzlerce üyemiz katıldı. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun diyorum” dedi.

Konya şubesinde 40 üyeleri olduğunu ve bu sayıyı hızla artırdıklarını belirten Allıoğlu, “Bildiğimiz gibi Konya, makine imalat sanayi sektöründe ihtisaslaşıyor. Yerli makine üretimine ve ülkemizin sanayi hamlesine büyük katkılar sunuyor. Konya’nın tarım makineleri sektörü ile başlayan yolcuğu, yüksek teknolojili makine üretiminde küresel bir merkez olma yolunda devam ediyor” şeklinde konuştu.

Dernek olarak Türkiye’nin farklı sektörlerinde iş yapan üyeleriyle Konya’nın ekonomik, ticari, sosyal hedeflerine katkı vermeye, işbirlikleri yapmaya hazır olduklarını dile getiren Allıoğlu, “Güzide şehrimiz Konya’da, GGYD üye tanıtım toplantımızın yeni işbirliklerine kapı açacağını, değerli dostluklara aracı olacağını, karşılıklı ticaretimizin güçlenmesine katkı sağlayacağını umuyorum. GGYD olarak ülkemiz için durmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.