Bakan Yumaklı: ‘Türkiye Yüzyılı’nda da Büyütmeyi ve Güçlendirmeyi Sürdüreceğiz’

Bakan Yumaklı: ‘Türkiye Yüzyılı’nda da Büyütmeyi ve Güçlendirmeyi Sürdüreceğiz’
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Devlet üretenin, çiftçinin yanındadır. Bu anlayışla sorunları çözüme kavuşturarak, talepleri değerlendirerek tarım-gıda-hayvancılık sektörümüzü Türkiye Yüzyılı’nda da büyütmeye ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Devlet üretenin, çiftçinin yanındadır. Bu anlayışla sorunları çözüme kavuşturarak, talepleri değerlendirerek tarım-gıda-hayvancılık sektörümüzü Türkiye Yüzyılı’nda da büyütmeye ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bağrıkurt Mahallesinde gerçekleştirilen Buğday Hasadı Programı ve Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı’na katılmak üzere Konya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplantının ardından Konya Ticaret Borsası’nda tarım paydaşları ve sektör temsilcileri ile buluştu. Toplantıda tarım, gıda, hayvancılık sektöründeki sorunlar, beklentiler ve talepler konuşuldu.

Toplantıya Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mehmet Baykan, Latif Selvi, Konur Alp Koçak, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ahmet Güldal, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, bakanlık yetkilileri ve tarım paydaşları katıldı.

Başkan Çevik: “Her Zaman İstişareye Açığız”

Toplantının ev sahipliğini yapan TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Borsanın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Bakan Yumaklı’ya bilgi verdi. 1907 yılında Sultan II. Abdülhamit Han’ın fermanıyla kurulan Anadolu’nun ilk borsalarından biri olduklarını belirten Başkan Çevik, “Borsamız Tarım, gıda ve hayvancılığa yönelik sektörel komiteleri, 1.300’e yakın üyesi, tarımsal ticarete rekabetçilik, şeffaflık, derinlik katan Elektronik Satış Salonu, iştirakleri, yatırımları, A-Mükemmel seviyesinde akredite borsa özelliği, sosyal projeleri ve yüzyılı aşan kurum kültürüyle ülkemiz Ticaret Borsaları içinde etkin bir yapıdadır” dedi.

“Konya, arazi varlığı, başta hububat olmak üzere tarımsal ürün çeşitliliği ve ticaretiyle ülkemizin Tarım Başkenti konumundadır” diyen Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarımsal potansiyeli, sanayi alanındaki gücü, istihdamı, yatırımları, ihracatı ile Türkiye ekonomisinin dinamiklerini oluşturan bir önemli bir şehirdir. Bu anlamda Bu anlamda sahip olduğu tarih, kültür ve geleneği ışığında yenilikçi ve vizyoner bakış açısıyla bitkisel ve hayvansal üretimde verimlilik ve kalitesini devamlı geliştirmektedir. Tarımsal üretim ve ticaretine yönelik projelerle bölgesel etkinliğini arttırmaya, sistemin en önemli aktörlerinden biri olmaya çalışmaktadır. Tabi ki iş dünyası olarak büyürken sorunlarımız, talep ve beklentilerimiz olmaktadır. Yapısal sorunlarımızın çözümü noktasında her zaman istişareye açığız. Geçmişte olduğu gibi bugün de zorlukları aşmak için Türk özel sektörü olarak üzerimize düşen her sorumluluğu devletimizle birlikte fedakârca yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Bakan Yumaklı: Devlet Üretenin, Çiftçinin Yanındadır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, Konya’nın üretim ve ticaretiyle önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek bu anlamda tarım paydaşları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konya Ticaret Borsası’nın tarımsal üretim ve ticaretine değer katan bir yapıda olduğuna dikkati çeken Bakan Yumaklı, “Üreticisinden tüccarına, karar vericisinden tüketicisine kadar tarım ve hayvancılık sektörünün tüm paydaşları için düşünen ve çalışan bir yapı. Bu açıdan önemli çalışmalara imza atan Borsamız yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çiftçilerimiz ve sektör paydaşlarımız ile birlikte Konya’mızın tarımsal üretimine değer katmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunan Bakan Yumaklı, şunları söyledi: “Bu açıdan bu tür istişare toplantılarına büyük önem veriyoruz. Tarımsal üretim potansiyelimizi en verimli şekilde gerçekleştirmek adına sektörün talep ve beklentileri önemli. Devlet üretenin, çiftçinin yanındadır. Bu anlayışla sorunları çözüme kavuşturarak, talepleri değerlendirerek tarım-gıda-hayvancılık sektörümüzü Türkiye Yüzyılı’nda da büyütmeye ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz.”

TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı ve Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, günün anısına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya II. Abdülhamit Dönemi’nde basılan Konya Vilayet Haritası’nı hediye etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.