Bektaş: “Artık, iktidar çiftçimize, üreticimize sahip çıkarak, sorunlarını çözmeli”

Bektaş: “Artık, iktidar çiftçimize, üreticimize sahip çıkarak, sorunlarını çözmeli”
CHP İl Başkanı Bektaş, Konya’da tarım sektörünün temsilcilerini sorunları hakkında bilgi almak amacıyla ziyaret ettiklerini belirterek, “Bütün amacımız çiftçimize, üreticimize ve besicilerimize sahip çıkıp, onların sorunlarını dile getirerek, çözüm odaklı bir yaklaşım içindeyiz. Artık, iktidarın çiftçimize, üreticimize sahip çıkarak, onların var olan sorunlarını çözmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Barış Bektaş, “Bütün amacımız çiftçimize, üreticimize ve besicilerimize sahip çıkıp, onların sorunlarını dile getirerek, çözüm odaklı bir yaklaşım içindeyiz. Artık, iktidarın çiftçimize, üreticimize sahip çıkarak, onların var olan sorunlarını çözmelidir. Tarım sektörünün yaşaması içinde başka da bir yol yoktur” diye konuştu.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,  CHP Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, İl Sekreteri Ebru Biçer, CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş,  Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit’le birlikte Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız’ı, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut’u, Konya Organize Sanayi Bölgesinde tarım makineleri üreten Tarım Öz firması ve Aslım Sanayi Sitesinde tarım makineleri üreten Ishak Tarım Makineleri yöneticileriyle görüşerek,  sorunlar hakkında bilgi aldı.

Konya’da tarım sektörünün temsilcilerini sorunları hakkında bilgi almak amacıyla ziyaret ettiklerini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Covid-19 pandemisinde tarımın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Tarım ve hayvancılık sektörü Türk ekonomisi için önemli sektörlerdendir. Bu sektörlerde şehrimiz önemli bir potansiyele sahip olup, ülkemizin tarımsal üretimin yüzde 15’şini karşılıyor. Çiftçi ve üretici dostu olan partimiz CHP olarak, ülkemizde ve şehrimizde tarım ürünleri üreten çiftçilerimizin ve besicilerimizin sorunlarının takipçisiyiz. İki gün süren ziyaretlerimizde çiftçilerimizle, besicilerimizle birlikte olduk. Onların sorunlarını dinledik. Bu sorunların çözümünün takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Bütün amacımız çiftçimize, üreticimize ve besicilerimize sahip çıkıp, onların sorunlarını dile getirerek, çözüm odaklı bir yaklaşım içindeyiz. Artık, iktidarın çiftçimize, üreticimize sahip çıkarak, onların var olan sorunlarını çözmelidir. Tarım sektörünün yaşaması içinde başka da bir yol yoktur” diye konuştu.

CHP Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan ise tarımın desteklenmemesi halinde Türkiye’nin aç kalacağına söyledi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ise enerji fiyatlarının yüksekliği çiftçiyi zorladığını bildirdi.

Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, CHP heyetine ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut da CHP heyetine kırmızı et üreticilerinin sorunlarıyla ilgilenmelerinden dolayı teşekkür etti.

 (Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.