Çelikkayalar Merkez AVM Törenle Açıldı

Çelikkayalar Merkez AVM Törenle Açıldı
AVM sektöründe büyüyen ve Konya ekonomisinin yükselen değeri Çelikkayalar, muhteşem törenle 18. Şubesi “Merkez AVM”nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Hizmet zincirine yeni bir halka daha ekleyen Çelikkayalar,  yıllarca Afra Alışveriş Merkezi olarak hizmet veren ve son olarak da Makromarket'in işlettiği alışveriş merkezini bünyesine kattı.

“İLÇE NÜFUSU KADAR İSTİHDAM”

Çelikkayalar Merkez AVM’nin açılışı töreninde konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Hakkari'den gelen bir Vali olarak işyeri açmanın ve eleman istihdam etmenin önemini en iyi bilenlerden birisiyim" dedi.

Hakkari'de 5-10 kişi çalıştıracak bir işyeri açılışına bile koşarak, heyecan içinde gittiğini ifade eden Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Kaya ailesi, 3 kardeş olarak 1991 senesinde küçük bir işletme ile iş hayatına başlamışlar. Bugün ne mutlu ki 18. iş yerlerini açıyoruz. İşin en güzel yanı bu kardeşlerimizin 800 vatandaşa iş imkanı sağlamasıdır.  Aileleri ile bakıldığında neredeyse bir ilçe nüfusu kadar insanın geçimine vesile oluyorlar. Kalite ve müşteri memnuniyeti ile demek ki Çelikkayalar kendilerini Konyalılara sevdirmiş. Bu AVM'de de 100 arkadaş istihdam edilecekmiş. Ben, açılışın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

“HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ İLE BUGÜNLERE GELDİK”

Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya ise 18. şubelerini açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 90 yılında küçük bir işletme ile çalışma hayatına girdiklerini anımsattı.

Başkan Mesut Kaya, "800 çalışanımız var. Halkımızın teveccühü ile bugünlere geldik. Yerel firmaların desteklenmesi gerekir. Patronumuz, Konyalılardır. Yeni yatırımlarımız da gelecek" diye konuştu.

“PATRONUMUZ MÜŞTERİLERİMİZ”

Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya da, "Açılışını yaptığımız yer, Konya'nın ilk AVM’lerinden biriydi. Allah, nasip etti ve Konya'nın en değerli yerlerinden birinde yeni bir mağazamızı da açtık. 3 bin 500 metrekare alana sahip mağazamızda 100 kişi istihdam ediyoruz. Büyük bir özveri çalışmasını yaptığımızın mağazamızın bugün açılışını yapıyoruz. 18. şubemizi açtık. 800 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu sayı 1000’e çıkacak. Hem Konya’ya hem de ülkemiz için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Açmak üzere iki AVM’nin daha olduğuna işaret eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah istihdam kapasitemizi daha da artıracağız. Hem Türkiye hem de Konya ekonomisine bu anlamda katkı sağlayacağız. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik bir sıkıntı var. Çelikkayalar olarak, Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında 100'lerce üründe yüzde 10-15 aralığında indirimler yaptık. İndirimlerimiz hala devam ediyor. İş-Kur ile bir sözleşme imzaladık. 130 personel alımı yaptık ve bu kardeşlerimizin 100'ünü buraya yerleştirdik. Ülkemizin ve milletimizin yanındayız. Sıkıntıları bu şekilde aşacağız. Biz, bu şehrin markasıyız. Marketlerimiz, bizim değil Konyalılarındır. Patronumuz müşterimiz ve halkımızdır.”

Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından duayla Çelikkayalar Merkez AVM’nin açılışı, protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle yapıldı.

Açılış törenine, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Çelikkayalar Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya, Genel Müdürü Ali Kaya, yöneticiler, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

(Mürsel Çetin – Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.