Er: ‘Fuar Katılımcıları Yeni Ticari Fırsatlar Yakalayacak’

Er: ‘Fuar Katılımcıları Yeni Ticari Fırsatlar Yakalayacak’
Growmach Fuarı Direktörü Engin Er, “Uluslararası özellik taşıyan Growmach, yeni ticari fırsatlar için önemli bir platform olacak” dedi.

Growmach Fuarı Direktörü Engin Er, “Uluslararası özellik taşıyan Growmach, yeni ticari fırsatlar için önemli bir platform olacak. Tarım makineleri sektörüne fuarcılık konusunda yeni bir heyecan ve firmalara işlerini geliştirmek, yeni pazarlar bulup ihracatlarını artırmaları için uluslararası bir fuar kazandıracağımız için çok mutluyuz” dedi.

Informa tarafından Growmach, Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 10 - 14 Ekim 2023 tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Growmach Fuarı Direktörü Engin Er, fuarın, yerli ve yabancı sektör temsilcilerini buluşturacağını belirterek, Growmach’in tarım makineleri sektörünün uluslararası adresi olacağını söyledi.

Tarım sektöründe yıllardır geniş bir tecrübe, bilgi birikimi ve networke sahip olduklarını dile getiren Fuar Direktörü Engin Er, tarım makineleri ve ekipmanları konusunda kendilerine gelen yoğun taleplerle birlikte bu yıl ilk defa Growmach Fuarı’nı yaşama geçireceklerini vurguladı.

Er, “Dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech’te son yıllarda az da olsa tarım makineleri firmalarına bölüm ayırdık. Bu alanda katılımcı olarak yer alan firmalar, Informa’nın iş yapış modelinden ve Growtech’in uluslararası ziyaretçi profilinden çok etkilendiler. Türk tarım makineleri sektörünün uluslararası pazarlara açılma potansiyeli ve istekleri ile de bizlere her geçen yıl artan bir şekilde ayrı bir uluslararası tarım makineleri fuarı yapmamız talebinde bulundular. Tarım makineleri sektörüne fuarcılık konusunda yeni bir heyecan ve firmalara işlerini geliştirmek, yeni pazarlar bulup ihracatlarını artırmaları için uluslararası bir fuar kazandıracağımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Yeni Nesil Tarım İçin Teknoloji Kullanımı Önemli”

Gelişen teknolojiyle birlikte tüm dünyada tarımda yapay zeka ve otomasyon kullanımının arttığına işaret eden Engin Er, ülkemizde de verimlilik ve sürdürülebilirlik için yeni nesil tarım uygulamalarının önemli olduğuna dikkat çekti.

Son teknoloji makine ve ekipmanların tarım sektöründeki üreticilere hem verimlilik hem de tasarruf konusunda avantajlar sunduğunu dile getiren Er, şöyle devam etti: “Tarımda teknoloji kullanımı verimliliği artırıyor. Ülkemizde modern tarım uygulamaları konusunda çiftçiler bilinçlenmeli. Her tarımsal işletme, ekilen ürün çeşidi, toprak yapısı ve iklim koşullarına göre farklı tarım makinelerine ve teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle otomatik dümenleme sistemi, ilaçlamada dozajlamalı sistem ve drone'lar gibi araçların kullanılması yakıt, maliyet, iş gücü ve zaman tasarrufunun yanı sıra ve verimlilik konusunda da çiftçiler için önemli avantajlar sunuyor. Bu yıl Growmach fuarında tarımda yapay zeka ve otomasyon alanlarında hizmet veren firmalar da son teknolojiye sahip ürünleriyle fuar ziyaretçilerini stantlarında ağırlayacak. Fuar ziyaretçileri son teknolojiye sahip makine, ürün ve ekipmanları inceleme fırsatı bulacaklar.”

“Hem Türk Hem Uluslararası Firmaların Yoğun İlgisiyle Karşılaştık”

Katılımcı firmalar ve ziyaretçilerle birlikte uluslararası nitelikte bir fuara daha imza atacaklarını kaydeden Engin Er, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası tarım makineleri sektörünü ülkemizde bir araya getireceğimiz için mutluyuz. Hem Türk hem de uluslararası tarım makinaları ve ekipmanları firmalarının Growmach’e yoğun ilgisi var ve alan satışları çok hızlı şekilde devam ediyor. Türk firmalarımızın yanı sıra uluslararası önemli üreticiler ve sektörün diğer önemli firmaları da fuardaki yerlerini aldı. Almanya, İspanya, İtalya ve Çin milli katılım ile Growmach’de yer alacak. Yerli ve yabancı tüm firmalar yeni pazarlara ulaşacak ve yeni satış bağlantılarına imza atarak cirolarını büyütme fırsatı bulacak. Growmach ile katılımcılarımızı Orta Doğu, Afrika, Balkanlar, Avrupa, Rusya & BDT ülkelerinden sektör profesyonelleri ile buluşturacağız. Ziyaretçilerimizi son teknolojiler ve yeni ürünlerle buluşturacağız.”

‘Growmach İnovasyon Ödülleri’ne Başvurular Başladı

Growmach esnasında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında önem verdikleri etkinliklerin başında ‘Growmach İnovasyon Ödülleri’nin geldiğini belirten Engin Er, tarım makineleri sektöründe faaliyet gösteren ve yenilikçi ürün sağlayan tüm firmaların bu ödüllere başvuru yapabileceklerini kaydetti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.