Erkoyuncu: “Üretim Kapasitemizi Artıracağız, Yatırımlara Devam Edeceğiz”

Erkoyuncu: “Üretim Kapasitemizi Artıracağız, Yatırımlara Devam Edeceğiz”
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Şeker fiyatı çok dipte de olsa borcumuzu ödeyeceğiz. Üretim kapasitemizi artıracağız. Gıdada bundan sonra yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Şeker fiyatı çok dipte de olsa borcumuzu ödeyeceğiz. Üretim kapasitemizi artıracağız. Gıdada bundan sonra yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsü’nde ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Basının her zaman tarafsız ve ilkeli bir duruşunun olması gerektiğine işaret eden Başkan Erkoyuncu, “Basın, milletin müşterek sesidir. Şehrimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya kuruluşları kamu yararını ön planda tutarak, toplumun gözü kulağı ve sesi konumundadır. Kamu menfaatini gözeten, toplumun hassasiyetlerine duyarlı, objektif ve ilkeli duruşa sahip tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

“Kangal Termik Santrali'mizde Şu An Bir Problem Yok”

Başkan Erkoyuncu, Kurumun faaliyetleri, mali yapısı ile ilgili bilgiler verdi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya Şeker başta olmak üzere kurumla ilgili son 1 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Erkoyuncu, Kangal Termik Santrali’ne ilişkin, santralin borcunun yapılandırıldığını kaydetti.

Erkoyuncu, santralin ilk taksitinin ödendiğini belirterek, "İkinci taksit ise 31 Mart itibariyle ödenecek. Kangal Termik Santrali'nin 750 milyon dolar borcu vardı. Biz bu borcu 1 kuruş bile artırmadık. Yani enerjiden buraya 1 kuruş para transferi olmadı. Kangal Termik Santrali'mizde şu an bir problem yok. Santralimiz çok rahat kendi imkanlarıyla kendi borcunu öder. Enerji maliyetleri bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de çok yükseldi. Bizim de bu anlamda Soma Termik Santrali'mizle ilgili Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü’yle olan görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimizden Bu Yıl Rekor Pancar Aldık”

Başkan Erkoyuncu, Şubat ayında pancar paralarının ödeneceğine de vurgu yaparak, “Çiftçilerimizden bu yıl rekor pancar aldık. Piyasa şartlarında olumsuzluklar yaşanıyor muhakkak ama bizler de üzerimize düşen neyse yaparız. Şubat ayında pancar paralarını ödeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“540 Bin Tona Yakın Şekerimiz Çıkacak”

Ellerinde haddinden fazla şeker bulunduğuna değinen Başkan Erkoyuncu, “540 bin tona yakın şekerimiz çıkacak. İklim değişikliği bariz görülüyor. Her gün 2 kez hava durumuna bakıyorum. Milyonlarca ton pancarımız stokta. Pancar sıcaklıktan dolayı yumuşuyor, halk tabiriyle lastik gibi oluyor. Çumra Şeker'de işlenen pancar oranı düşüyor. Hava 1-2 gündür soğuk. ‘Isınan silo zor soğur’ diyor arkadaşlarımız. Çünkü pancar hala donmadı. Kaybımız yok ancak kampanya süremiz uzayacak. Şubat ayının sonuna kadar kampanyayı ancak bitiririz” şeklinde konuştu.

“Kurum Olarak Zarar Eden Hiçbir Birimimiz Yok”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, kurum olarak zarar eden hiçbir birimlerinin olmadığını belirterek, genel itibariyle kurumlarının iyi çalıştığını vurguladı.

“Şeker fiyatı çok dipte de olsa borcumuzu ödeyeceğiz” diyen Başkan Erkoyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretim kapasitemizi artıracağız. Türkiye'de en çok pancar bizde. Gıdada bundan sonra yatırımlara devam edeceğiz.”

Kurumun borçlarına yönelik yapılandırmayı 2023 yılının Haziran-Temmuz ayında yaptıklarını anımsatan Erkoyuncu, yüzde 15 faizle, 9 yıllığına 9 milyar 350 milyon liranın yapılandırıldığını söyledi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, çiftçinin son 3-4 yılda iyi para kazandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.