GÜİD: “Söz Konusu Ülkemiz İse Gerisi Teferruattır”

GÜİD: “Söz Konusu Ülkemiz İse Gerisi Teferruattır”
“Türkiye Kazanacak” sloganı ile tüm sektörlere enflasyonla mücadele için yapılan çağrıya; tarım sektörüne en önemli girdilerden birini temin eden gübre sektörü ve bu sektörün temsilcisi Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) üyeleri de duyarsız kalmayacak. Dernek Başkanı Metin Güneş: “Söz konusu ülkemiz ise gerisi teferruattır düsturu GÜİD üyeleri olarak ortak ideolojimizdir”

“Türkiye Kazanacak” sloganı ile tüm sektörlere enflasyonla mücadele için yapılan çağrıya; tarım sektörüne en önemli girdilerden birini temin eden gübre sektörü ve bu sektörün temsilcisi Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) üyeleri de duyarsız kalmayacak.

GÜİD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Bu topraklar bizim beslenmemize vesile olan en değerli varlıklarımızdandır. Topraklarımızı, alın teri dökerek işleyip gıda sektörüne girdi temin eden bizim çiftçilerimizdir. Tarımsal ürünleri, gıdaya dönüştüren gıda sektörü de, bu gıdaları tüketen de yine bizim vatandaşlarımızdır” diye konuştu.  

Türkiye’nin her geçen gün artan nüfusuna karşın, muhtelif nedenlerle tarım alanlarının ve çiftçilikle uğraşan vatandaşların azalmasının, birim alandan daha fazla ürün elde edilmesini zorunlu hale getirdiğine dikkati çeken Güneş, “Gübre ve bitki besini kullanmadan bu verim artışını sağlamak mümkün değildir. Gübre kullanımı bu nedenle zorunludur, gübre maliyetlerinin artması nedeniyle kullanılmaması halinde ortaya daha büyük bir sorun olarak verim ve kalite kayıpları çıkacaktır” dedi.

“Muhtelif nedenlerle, bilhassa döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak sektörümüz zaman zaman bazı güçlüklerle karşılaşmaktadır” diyen Güneş, “Üyelerimizdeki birlik ve beraberlik ruhu ve bilinci bundan önceki badireleri atlattığımız gibi bu olumsuzluğu da atlatacağımıza vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

“GÜBRE SEKTÖRÜ DÖVİZDEKİ DALGALANMADAN EN FAZLA ETKİLENEN SEKTÖRLERDEN BİRİ”

“Topraklarımızın besin ihtiyacını karşılayan yaklaşık 6 milyon tonluk kimyevi gübre sektörü, hammadde kaynaklarımızın olmadığından dolayı tamamına yakın dışa bağımlıdır” değerlendirmesinde bulunan Güneş, şöyle devam etti:

“Dünyada verim ve kaliteyi olumlu yönde etkileyen bu gübre ve bitki besinleri bürokrasinin elverdiği ölçüde eş zamanlı olarak temin edilerek üreticilerimize kazandırılmaktadır. Dolayısı ile gübre sektörü döviz kurlarındaki dalgalanma ve istikrarsızlıktan en fazla etkilenen sektörlerden biridir.

Söz konusu ülkemiz ise gerisi teferruattır düsturu GÜİD üyeleri olarak ortak ideolojimizdir. Gübre sektörü temsilcileri ve GÜİD üyeleri olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çiftçilerimizin yanında olmaya devam edecek ve bu topraklarımızın besini olan gübrelerin toprağımız, ekonomimiz, tüketicilerimiz, ülkemizin geleceği ve tarımda dışa bağımlı olmamızı minimize etmek için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.”

Güneş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği olarak gerek yerli kaynaklarımız kullanarak gerekse ithalatla temin ettiğimiz gübrelerde tüm üyelerimiz ürün çeşitliliklerine bağlı olarak Enflasyonla Topyekun Mücadeleye destek vereceklerdir.”  

 

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.