Kağnıcıoğlu: “Toprağın Aşkı Sudur. İki Aşkı Bir An Önce Buluşturmalıyız!”

Kağnıcıoğlu: “Toprağın Aşkı Sudur. İki Aşkı Bir An Önce Buluşturmalıyız!”
Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ovası’nın uzun yıllar suya hasret kaldığını belirterek, “Toprağın aşkı sudur. İki aşkı bir an önce buluşturmalıyız. Konya Ovası’na su gelmesiyle kentin katma değerini yükselteceğiz” dedi.

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ovası'na Kızılırmak'tan su getirilmesi yönünde devletin fizibilite çalışmalarına başladığını ve söz konusu çalışmaların 600 gün süreceğini kaydetti.

Konya Ovası’nın su ihtiyacı olduğunu her platformda dile getirdiklerini anlatan Başkan Kağnıcıoğlu, 600 gün sonundaki çalışmalar neticesinde suyun getirilebilirliliğinin kanıtlandığı zaman maliyetlerin hesaplanacağını ve projenin ihalesinin yapılacağını belirterek, “Konya’nın kuzeyinin su ihtiyacı olduğunu Ziraat Odaları ve siyasetçiler sürekli dile getiriyordu.  Bu ayın başında (Ocak 2021) Kızılırmak’tan Konya’nın kuzeyine bir su gelebilir denildi. DSİ Genel Müdürlüğümüz fizibilite çalışmasına başladı. Fizibilite çalışması 600 gün sürecek. İhale sonrası proje tamamlandığında Konya Ovası’na Kızılırmak’tan suyun taşınması halinde bölgede tarımsal üretimde bir patlama yaşanacak” diye konuştu.

“KONYA’NIN OLMAZSA OLMAZI PROJE”

“Konya Ovası’na su gelecek” diyen Başkan Kağnıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu suyun gelmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve Devlet Su İşleri’ndeki Genel Müdüründen çalışma arkadaşlarına herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje Konya’nın olmazsa olmazı idi. Uzun yıllardır suya hasretlik vardı. Toprağın aşkı sudur. İki aşkı bir an önce buluşturmalıyız. Bu suyun Konya Ovası’na geleceğine inanıyoruz ama bir an öncede önce gelmesini istiyoruz. Konya’ya su gelmesiyle Konya’nın katma değerini yükselteceğiz. Gelirimiz artacak, ekonomimiz daha iyi olacak.”  ifadelerini kullandı.

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.