Karabacak: “Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiriyor”

Karabacak: “Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiriyor”
KONESOB Başkanı Karabacak: “Esnaf ve sanatkârlarımızın ilkesi ve değerlerini oluşturan Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bizler bu kültürü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz”

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, “Esnaf ve sanatkârlarımızın ilkesi ve değerlerini oluşturan Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bizler bu kültürü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz” dedi.

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, yönetim kurulu üyeleri Duran Çölcü, Bekir Şahin, Yaşar Erdemir, Başkan Karabacak’ı ziyaret etti.

Ziyarette, esnaf ve sanatkârların genel durumu, Ahiliğin esnaf ve sanatkârlar üzerindeki olumlu etkileri, ahilik geleneğinin yaşatılması konuları konuşuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Şehrimizin fikir, sanat ve kültürüne çalışmalarıyla önemli katkı yapan derneklerimizden birisi olan Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği’nin ziyaretine ve bizlere yaptığı katkılara teşekkür ediyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızın ilkesi ve değerlerini oluşturan Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bizler bu kültürü yaşatarak, gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz. Eylül ayında kutlayacağımız Ahilik Haftası’nda derneğimizle birlikte Ahilik kültürü üzerine konferanslar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

“AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASI VE GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASI HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ise ahiliğin ahlakla sanatın uyumlu bir bileşeni olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ahlakla sanatın uyumlu birleşiminden oluşan ahilik kültürünün temeli,  Anadolu’da 13’ncü yüzyılda Ahi Evran tarafından Selçuklu’nun Başkenti Konya’da atılmıştır. Ahilik kültürü, esnaf ve sanatkârlarımızın vazgeçilmesi yasası ve ilkelerini oluşturuyor. Bu kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hayati bir öneme sahiptir. Bu noktada KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve yönetim kurulu üyelerini kutlayarak, başarılar diliyorum.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.