Karabulut: “Yem bitkilerinin ihracatı önlenmelidir”

Karabulut: “Yem bitkilerinin ihracatı önlenmelidir”
Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Karabulut: “Et üreticileri olarak maliyetler ve yem bitkileri pahalı olduğundan sıkıntı içindeyiz. Özellikle yem bitkilerinin ihraç edilmesinden dolayı yem bitkilerini pahalı alıyoruz. Yem bitkilerinin ihracatı engellenirse yüksek olan yem bitkilerinin fiyatları düşer. Bu sağlanırsa rahatlarız”

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, CHP heyetinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Et üreticileri olarak maliyetler ve yem bitkileri pahalı olduğundan sıkıntı içindeyiz.  Özellikle yem bitkilerinin ihraç edilmesinden dolayı yem bitkilerini pahalı alıyoruz. Yem bitkilerinin ihracatı engellenirse yüksek olan yem bitkilerinin fiyatları düşer. Bu sağlanırsa rahatlarız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl Sekreteri Ebru Biçer, CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş,  Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut’u,  ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

CHP İl Başkanı Bektaş, Konya’da tarım sektörünün temsilcilerini sorunları hakkında bilgi almak amacıyla ziyaret ettiklerini belirtti.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, CHP heyetine kırmızı et üreticilerinin sorunlarıyla ilgilenmelerinden dolayı teşekkür ederek, “Et üreticileri olarak maliyetler ve yem bitkileri pahalı olduğundan sıkıntı içindeyiz.  Özellikle yem bitkilerinin ihraç edilmesinden dolayı yem bitkilerini pahalı alıyoruz. Yem bitkilerinin ihracatı engellenirse yüksek olan yem bitkilerinin fiyatları düşer. Bu sağlanırsa rahatlarız. 2019 yılındaki besi desteğini daha alamadık. Haziran ayı geldi. Daha bir ödeme yapılmadı. Bakanlıktan besi desteğinin ödemesinin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.