“Konya Kenevir Çalıştayı” Düzenlenecek

“Konya Kenevir Çalıştayı” Düzenlenecek
Son günlerin önemli bitkilerinden olan kenevir, SÜ, Biyoyakıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle, geniş katılımla ilk defa “Konya Kenevir Çalıştayı”nda tartışılacak.

Son günlerin önemli bitkilerinden olan kenevir, Selçuk Üniversitesi, Biyoyakıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle, geniş katılımla ilk defa “Konya Kenevir Çalıştayı”nda tartışılacak.

Tek oturumda gerçekleşecek olan Konya Kenevir Çalıştayında; “Kenevir Bitkisinin Genel Kullanım Alanları, Endüstriyel Kullanımı, Enerji Bitkisi Olarak Değeri, Tababette Kullanım Alanları, Konya’da Kenevirin Yetiştirilme imkânları, Türkiye’de ve Konya’da Kenevir Yetiştiriciliğinin Yeri, Ülke ve Bölge Ekonomisine Katkıları” gibi başlıklarla masaya yatırılacak.

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası desteğiyle KTB Toplantı Salonunda 22 Şubat Cuma günü saat:14.00’te gerçekleşecek olan toplantıyı SÜ. Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem yönetecek. Diğer konuşmacılar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşet Aslan, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Aytaç, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Yaldız, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Oğuz olacaktır.

Konya’da ilk defa gerçekleşecek olan ‘Konya Kenevir Çalıştayı’nda, Konya protokolü, oda ve borsa başkanları; iş adamları, akademi ve bürokrasi camiasından önemli isimler bir araya gelecek. Çalıştay, katılımcılar tarafından hazırlanan sonuç raporunun okunması ile sonlandırılacak.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.