Konya Şeker ‘Battı Bitti Satılacak’ Diyenlere Başkandan Mesaj Var

Konya Şeker ‘Battı Bitti Satılacak’ Diyenlere Başkandan Mesaj Var
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu: “Battı, bitti’ hikayesi sona erdi. Piyasaya bir kuruş borcumuz yok. Devlete ve bankalara borcumuzu yapılandırdık. Kurum, kendi imkanlarıyla ve kendi gücüyle bugünlere geldi. Konya Şeker çok güçlü bir kuruluş”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Battı, bitti’ hikayesi sona erdi. Piyasaya bir kuruş borcumuz yok. Devlete ve bankalara borcumuzu yapılandırdık. Kurum, kendi imkanlarıyla ve kendi gücüyle bugünlere geldi. Konya Şeker çok güçlü bir kuruluş” dedi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker merkez yerleşkesinde düzenlenen programla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erkoyuncu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başkan Erkoyuncu, kurum olarak borçlarının 9 milyar 350 milyon dolar olduğunu, borcun 2 yıl ödemesiz 7 yıl yüzde 15 vadeyle yapılandırıldığını bildirdi.

“Battı Bitti Hikayesi Sona Erdi”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, gelecek yıl yatırımlara başlayacaklarını belirterek, “Konya Şeker bugüne kadar her şeyi kendi imkanlarıyla, kendi gücüyle yaptı, çok daha iyisini yapar. Kurum yapı olarak da çok güçlü. Konya Şeker ve muhteviyatları ürettiği ürünler bazında da çok iyi bir noktada” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren borcu hiçbir alanda artırmadıklarına aksine bir kısmını azalttıklarına işaret eden Başkan Erkoyuncu, gıdanın tüm borcunu 5,5 yıl içinde çok rahat bir şekilde ödeyebileceklerini kaydetti. Başkan Erkoyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Battı, bitti’ hikayesi sona erdi. Piyasaya bir kuruş borcumuz yok. Devlete ve bankalara borcumuzu yapılandırdık. Kurum, kendi imkanlarıyla ve kendi gücüyle bugünlere geldi. Konya Şeker çok güçlü bir kuruluş. Şeker üretimi konusunda bizimle kimse rekabet edemez. Patates cipsinde çok iyiyiz. Şeker, bisküvi ve cipste kapasitemizi artıracağız. Tekrar ifade ediyorum, gıdanın, tüm Konya’daki üretim yerlerinin 9 milyar 350 milyon dolar borcu vardı. Bu rakamı da yapılandırdık. 5,5 yıl gibi bir zamanda sabit yüzde 15 faizli olarak ödeyeceğiz. Bize göre sağlıklı bir sonuç çıktı. Biz bu gıdanın tüm borcunu çok rahat bir şekilde öderiz.”

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.