Konya Şeker, Türkiye’de Yine Bir İlki Gerçekleştirdi!

Konya Şeker, Türkiye’de Yine Bir İlki Gerçekleştirdi!
Konya Şeker bünyesindeki Sıvı Şeker Üretim Tesisi’nde, ülke arıcılığını desteklemek ve büyümesine katkı vermek amacıyla üretimini gerçekleştirdiği ‘Birinci Arı Yemi’, Türkiye’deki ilk ve tek ürün olma özelliğini koruyor.

Konya Şeker bünyesindeki Sıvı Şeker Üretim Tesisi’nde, ülke arıcılığını desteklemek ve büyümesine katkı vermek amacıyla üretimini gerçekleştirdiği ‘Birinci Arı Yemi’, Türkiye’deki ilk ve tek ürün olma özelliğini koruyor.

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en modern tesislerinden sayılan Çumra Şeker Entegre Tesisi bünyesindeki Sıvı Şeker Üretim Tesisi’nde, ülke arıcılığını desteklemek ve büyümesine katkı vermek amacıyla üretilen Birinci Arı Yemi, pancar şekerinden enzim kullanmadan ınvert hale getirilen ve pastörize edilen Türkiye’deki ilk ve tek ürün olma özelliğini koruyor.

Konya Şeker, Türkiye'de ilk defa Çumra Şeker Entegre Tesislerinde ülke arıcılığını desteklemek ve büyümesine katkı vermek amacıyla “Besleme alanında bizde varız” dedi ve sıvı arı yemi üretimine geçti. Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en modern sıvı şeker tesisi Çumra Şeker Entegre Tesislerinde 27 Aralık 2006 tarihinde arıcılık sektörüne önemli katkılar sağlamak için üretime başlandı. Konya Şeker, Türkiye’de ilk defa pancar şekerini pastörize ederek ürettiği arı yemi ile ülkemiz arıcılık sektörüne yeni bir soluk kazandırdı. Arıların beslenmelerini sağlamak akabinde verimliliğin artışına destek amacıyla geliştirilen Birinci Arı Yemi, tamamen otomasyon sistemi üzerinden üretilmektedir. Hijyenik olması, el değmeden üretilmesi ve kullanım kolaylığı sağladığı için arıcıların özellikle tercih ettiği Birinci Arı Yemi, ekonomik olması açısından da sektörünün lideri konumundadır.

Konya Şeker’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hastalık Riskini Azaltır”

Enzimatik bir işlemden geçirilmeden pancar şekerinin inversiyon işlemi sonrası pastörize edildiği Birinci Arı Yemi, arıların severek tükettiği bir besindir. Birinci Arı Yemi aynı zamanda pastörize edildiği için hastalık riskini azaltmakla birlikte kolonide kuluçka faaliyetlerini ve üremeyi de artırmaktadır. Fermantasyona uğramayan Birinci Arı Yemi, ambalajda yazan muhafaza koşulları sağlandığı takdirde güvenli bir şekilde tavsiye edilen tarihe kadar kullanılabilir.

Türkiye’nin Arı Yemi İhtiyacına Büyük Katkı

Her alanda olduğu gibi arı yemi üretiminde de başarısını kanıtlayan Konya Şeker, arı yemini enzim kullanmadan ınvert hale getirebilen ve pastörize edebilen dünyada 2 firmadan birisi iken Türkiye’de ise ilk ve tek firma özelliğini koruyor. Son teknolojik ürünlerin kullanıldığı tesiste üretilen Birinci Arı Yeminin içerisindeki fruktoz, glikoz ve sakkaroz oranı aynıdır. Bu nedenle ürünün PH oranı arının istediği düzeyde olup güçlü, sağlıklı kolonilerinin olmasını hedefleyen arıcıların tercih sebebidir.

Konya Şeker Stantları Doldu Taştı; Birinci Arı Yemi Sektördeki Liderliğini Kanıtladı

Bu yıl 29 Şubat - 03 Mart 2024 tarihleri arasında 12’incisi düzenlenen Türkiye Arıcılık Fuarı’nda Konya Şeker stantları doldu taştı. Ziyaretçilerin merakla beklediği yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Konya Şeker, Türkiye'nin arıcılık sektöründeki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Birinci Arı yemi, enzim kullanılmadan ınvert hale getirilen ve pastörize edilen Türkiye’deki ilk ve tek ürün olması dolayısıyla sektördeki lider konumunu bir kez daha kanıtladı. Ziyaretçiler, Konya Şeker'in stantlarında ürünler hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra sektördeki son gelişmeleri de yakından takip etme fırsatı buldu. Konya Şeker bünyesinde üretilen Birinci Arı yemi fuar boyunca sektördeki etkileyici varlığını sürdürdü.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.