Mekpan Panel İhracata Ağırlık Veriyor

Mekpan Panel İhracata Ağırlık Veriyor
2011 yılında bu yana endüstriyel mimaride önemli bir yalıtım ve yapı malzemesi olan sandviç panel üretimini Konya’da sürdüren Mekpan Panel, yurtiçi pazarın yanı sıra yurtdışı pazarını da yükseltme hedefiyle ihracata ağırlık veriyor.

2011 yılında bu yana endüstriyel mimaride önemli bir yalıtım ve yapı malzemesi olan sandviç panel üretimini Konya’da sürdüren Mekpan Panel, yurtiçi pazarın yanı sıra yurtdışı pazarını da yükseltme hedefiyle ihracata ağırlık veriyor. 

Mekpan Metal Panel Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı müşterilerine kaliteli ve kullanışlı ürünler sunduklarını belirterek, “Yapı sektöründe çatı ve cephe paneli uygulamalarında klasik çözümler dışında, yeni ve modern çözümler sunarak üretim yapan Mekpan Panel olarak, yüzey profilinde Post Panel, Siding Panel ve Sinüs Panel gibi yeni ürünlerimizle, dolgu malzemesi olarak, Poliüretan:(PUR) ve Poliizosiyanürat(PIR) uygulamalarıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çatı ve cephe paneli üretiminde boyalı alüminyum, natural alüminyum, boyalı galvaniz sac, membran veya kraft kâğıt kullanabiliyoruz. Sadece sanayi sektöründe değil, aynı zamanda konut sektöründe de Sandviç Panel kullanımını hedefleyen Mekpan Panel olarak, 3 milyon 500 bin metre kare üretim kapasiteli makine parkuru ile üretim yapıyoruz. Üretim teknolojimizi yineleyerek, müşterilerimize daha kaliteli ve kullanışlı ürünler sunuyoruz” diye konuştu.  

“HEDEF; ÜRETİMİN YÜZDE 30’UNU İHRAÇ ETMEKTİR”

Mekpan Panel’in 2020 yılı hedefleri hakkında bilgi veren Celalettin Hakan Katırcı, üretimin yüzde 30’nu ihraç etme hedefinde olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikamızda 9 yıldır üretim yapmaktayız. Geldiğimiz noktada sektörde yüzde 15’lere varan bir pazar payı yakaladık.  Sahip olduğumuz üretim teknolojisi sayesinde Türkiye’de tek hatla, en verimli ve kaliteli üretimi yapmaktayız. Bir taraftan teknolojik yatırımlar yaparken, ürünlerimizin kalitesini iyileştirmeye yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Üretim hattımızın kalbi olan Poliüretan kısmını tam otomatik sisteme geçirdik. Kurulu kapasitemizin yüzde 75’ini kullanır hale geldik. 50 kişiye doğrudan istihdam sağlamaktayız. 2020 yılı içinde üretim kapasitemizi yükselterek iç ve dış pazarda büyümeyi düşünüyoruz.  Özellikle dış piyasaya daha çok yoğunlaşarak, üretimimizin yüzde 30’nu ihraç etme hedefindeyiz. 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.  Bu ülke sayısını çoğaltarak, dünya pazarlarında söz sahibi olma gayreti içindeyiz. Amacımız, ülkemiz ve şehrimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunmaktır. Mekpan ailesi olarak amacımızı gerçekleştirmekten çok mutlu olacağız.”

“MEKPAN AİLESİ OLARAK BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Mekpan ailesi olarak ‘Birlikte Güçlüyüz’ anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Celalettin Hakan Katırcı, “Biz her zaman üretimden, pazarlamaya, bayilerimizden müşterilerimize kadar Mekpan Ailesi olarak ‘Birlikte Güçlüyüz’ anlayışı içinde olduk. Bu anlayıştan da hiçbir şekilde taviz vermedik. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte ve olumsuz piyasa koşulları karşısında bayilerimizin desteği ve müşterilerimizin katkısıyla ayakta kalarak, sektörde büyümemizi sürdürdük. Doğudan batıya, güneyden kuzeye et ile tırnak olduğumuz bu coğrafyada, çözüm ortaklarımız ile birlikte çok değerli yollar kat ettik. Bu uğurda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.