TBMM Tarım, Orman Ve Köyişleri Komisyonu Karaman ve Konya’da

TBMM Tarım, Orman Ve Köyişleri Komisyonu Karaman ve Konya’da
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un ev sahipliği yaptığı program çerçevesinde TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Milletvekillerini Karaman ve Konya’ya iki günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Recep Konuk ve komisyon üyelerinin iki günlük programı, Karaman’dan başladı. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörlüğünde tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Buradaki toplantıda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Bugün bu salonda Karaman’ın geleceğinin inşasında katkısı olabilecek herkes, komisyonumuzun ziyareti vesilesiyle bir araya geldi. İnşallah bu toplantı Karaman’ın kalkınmasına, büyümesine ve sanayi ile ticaretteki payını arttırma iddiasını daha da güçlendirmesine katkı verecek. Ümit ediyorum ki bu ziyaret, hem Karaman için yeni ufukların açılmasına, hem de Komisyonumuzun ziyaretinin bir sonucu olarak da Karaman’daki tarım ve gıda sanayinde büyüme arzusunun ve Karaman’ın Türkiye’ye sunabileceği sanayi ve ticaret tecrübesinin Ankara’da, yani devletin merkezinde ses getirmesine, bu büyük tecrübenin tüm Türkiye’ye yayılmasına vesile olur. Komisyon üyelerimizin alanlarındaki birikimlerini biliyoruz. Kendilerinin direkt üreticiyle buluşmalarının, bu karşılıklı iletişimin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de sonuçları olacağı düşüncesindeyim. Bizim burada ortak paydamız tarımdır. Biz Tarım Komisyonu olarak siyasi kimliklerimizi, farklılıklarımızı bir kenara bıraktık ve ortak paydamız olan tarım konusunda yapabileceklerimize odaklandık. Siyasi fikirlerimiz, aidiyetlerimiz bizim zenginliklerimizdir, biz Komisyon olarak farklı görüşlerden, farklı bakış açıları çıkarmaya ve sektörün daha iyi yerlere, daha rekabetçi bir yapıya gelmesine katkı sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Karaman'ın üretimde önemli bir kent olduğunu, özellikle tarımsal ürünlerin sanayi ürünü haline dönüştürülmesinde önemli bir yol alındığını ifade eden Recep Konuk, bölgede hızlı trenle yük taşımacılığının hizmete girmesiyle üretimin daha da artacağını dile getirerek "Ürünler limanla buluşacak ve bu da zamanla maliyeti düşürecek. Serbest Bölge’nin faaliyete geçmesi ve lojistik merkezi, Karaman'ın dünya ülkeleriyle rekabet etme şansını ortaya çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda sektör temsilcilerini dinleyerek bilgi alışverişinde bulunan komisyon üyeleri, kendi partilerinin il başkanlıklarını ziyaret etmelerinin ardından özel bir işletmeye ait elma bahçesini gezdi. Karaman’ın, Türkiye’de elmacılıkta ağaç sayısı bakımında birinci, üretimde ikinci ili olduğunu hatırlatan Başkan Recep Konuk, genç ağaçların büyüdükçe üretim rakamını da büyütecek olan Karaman’ın elma üretiminde de liderliğe hazırlandığını söyledi.

Komisyon üyeleri Konya Şeker’in tesislerini de gezdi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri Karaman programını tamamlamalarının ardından Konya’ya geçti ve ziyaret programlarını Çumra Şeker Entegre Tesislerinde yaptıkları inceleme gezisi ile sürdürdü. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Tesisler hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.

Başkan Konuk, Komisyonun Çumra Şeker’de gerçekleştirdiği incelemede kurulan entegre sistem hakkında Komisyon üyelerine detaylı bilgiler verdi.

Ziyaretlerinin birinci günü akşamında Sema Gösterisine katılan Komisyon üyeleri, programın ikinci gününde ise Konya Şeker’in Aslım Çiftliği ile Panagro Et ve Süt Entegre Tesislerini gezdi. Ülkenin et ve süt sektörünün can damarı olan Panagro’nun modern üretim sisteminden etkilenen milletvekilleri, Türkiye’nin et ve süt üretiminin sürdürülebilirliği için Konya Şeker’in kurmuş olduğu sistemin bütün Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade etti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri programın son bölümünde ise Mevlana Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra hızlı trenle Konya’dan ayrıldı. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.