15 Temmuz’un 6. Yılında Konyalılar Mevlana Meydanı’nı Doldurdu

15 Temmuz’un 6. Yılında Konyalılar Mevlana Meydanı’nı Doldurdu
15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümünde on binlerce Konyalı ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı’nda toplanarak birlik ve beraberlik coşkusu yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişinin dev ekrandan takip edildiği gecede, vatan için canını feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz anıldı.

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ve milletimizin bu hainliğe kahramanca karşı koyuşunun 6’ncı yılında on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda buluştu.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın devamında, alana kurulu dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişi ilgiyle takip edildi.

“TÜRK MİLLETİNE ASLA DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına istiklal ve istikbal davası için FETÖ ihanet çetesi mensubu hainlere karşı koyarken şehadete yürüyen 252 şehide Allah’tan rahmet dileyerek başladı. 15 Temmuz gecesinde dosta ve düşmana Türkiye’nin asla esir edilemeyeceğinin, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğinin gösterildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbenin başlamasıyla birlikte darbeci hainleri ve onları üreten yapıyı kökünden kurutmak için ülkemizin tüm hukuki ve idari gücünü harekete geçirdik. Ülkemizin bir daha böyle bir tehdide maruz kalmaması için gereken tüm tedbirleri aldık. Almaya da devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde koymadık. Gazilerimizin karşısına boynumuz eğik çıkmadık.” dedi.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASI YOLUNDA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Vesayetle istikameti değiştirilemeyen, darbe ile yıkılamayan, terör örgütleriyle hizaya getirilemeyen Türkiye’nin ekonomi ile teslim alınmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın ve savaş şartlarının tetiklediği enerji başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki fahiş artışın hızlandırdığı enflasyon sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunudur. İnşallah uzunca bir süredir hep yaptığımız gibi bu türbülanstan da ilk çıkan ülkelerin başında geleceğiz. Böylece 15 Temmuz’un devamı olarak gördüğümüz bir badireyi daha geride bırakarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda mücadeleye devam edeceğiz. Ancak bu şekilde kendimizi şehitlerimizin emanetlerine hakkıyla sahip çıkmış, gazilerimizi layık olmuş, milletimize karşı sorumluluklarını yerine getirmiş hissedebiliriz. Bu duygularla milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ, SİVİL DİRENİŞİN VE DEMOKRASİNİN ZAFERİDİR”

Meydandaki programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “O karanlık gecede Allah-ü Ekber nidalarıyla tankın önüne yatan insanlarımız tek bir paydada buluşarak milletimizin sarsılmaz iradesini, birlik ve beraberlik ruhunu cümle aleme gösterdi. Bu hain güruhun hesaba katmadığı şey, tarihinde destanlar yazan Türk halkının vicdanı, cesareti, vatan ve bayrak sevdasıydı. Türk tarihinin önemli kırılma noktalarından olan 15 Temmuz direnişi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin tevhid, bayrak, vatan hassasiyet ve şuuruyla kazanılmış bir milli zaferdir. 15 Temmuz, sivil direnişin ve demokrasinin zaferidir.” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR Kİ O KARANLIK GECENİN SABAHI AYDINLIK BİR TÜRKİYE OLDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Çok şükür ki o karanlık gecenin sabahı, aydınlık bir Türkiye oldu. O gece Türkiye’yi, bu milleti farklı kılan bir başkomutan vardı. Herkesi ölümüne meydanlara çağırdı ve kendisi de ölümüne meydanlara çıktı. Başkomutanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. İşte onun sayesinde altıncı yılında dimdik ayakta ve onurumuzla, gururumuzla, demokrasimizle, özgürlüğümüzle, bayrağımızla, ezanımızla yine bu meydanlardayız. O gün hiç korkmadıysak bugün de hiç korkmuyoruz. Yarın da korkmayacağız.” açıklamasını yaptı.

“TÜRK TARİHİNDE İLK DEFA BİR KALKIŞMA MİLLET İRADESİYLE BERTARAF EDİLDİ”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 2016 yılının 15 Temmuz’unda hain FETÖ tarafından Türkiye’nin ihanete uğradığını vurgulayarak, “Fakat tarihte görülmeyen bir olayı yaşadık. Hamdolsun milletimizle birlikte gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla, kızımızla hep birlikte bu felaketi, bu belayı defettik. Hamdolsun ki Türk tarihinde ilk defa bir kalkışma millet iradesiyle milletin eliyle bertaraf edildi.” ifadelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİ TARİHİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR MİLATTIR”

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “15 Temmuz Türk Milleti tarihi açısından büyük bir milattır. Çünkü o gün milletin silahı millete doğrultulmuştur. Rabbim şerde hayır, hayırda şer gizler ya, işte o şer gecesine Cumhur İttifakı gibi bir hayrı gizledi. Ve bunun neticesinde bizler Cumhur İttifakı olarak oyunbozan bir ülke haline geldik. Yüce Allah büyük Türk milletini, büyük Türk devletini, büyük Türk ordusunu kıyamete kadar muzaffer kılsın.” sözlerini kullandı.

“ŞANLI TARİHİMİZİN SAYFALARINA BİR DESTAN DAHA EKLENMİŞTİR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin istikbali söz konusu olduğunda gönüllerinde şehadet aşkını yakan aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 Temmuz 2016 gecesi karanlığı bu aşkla aydınlatarak şanlı tarihimizin sayfalarına bir destan daha eklemiştir. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında kutlu bir destan yazarken Hakk’a kavuşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZE YAPILAN BU ALÇAKÇA SALDIRIYI UNUTMAYACAĞIZ”

Konya’daki sivil toplum kuruluşları adına söz alan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız. Sizler bugün de imanla, inançla, vatan aşkıyla meydanları doldurdunuz. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Son olarak konuşan 15 Temmuz Gazisi Ömer Faruk Çatal ise “Bugün hala sağlıklı bir şekilde karşınızda durabiliyorsam 15 Temmuz’da vatanına sahip çıkanlar olduğu içindir. Allah’ım bu ve bu gibi olayları bir daha milletimize yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Mevlana Meydanı’nı 7’den 70’e bayraklarla dolduran vatandaşlar büyük coşku yaşarken, anma programı; Ömer Karaoğlu, Dursun Ali Erzincalı ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konseri ile sürdü. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise sela okunurken program yapılan dualarla tamamlandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.