19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konya’da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konya’da Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Konya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Konya’da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra etkinlikler, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama programı, Gençlik Yürüyüşü’yle devam etti.

Mevlana Meydanı’ndan başlayan kortej, Mevlana Kültür Merkezi’ne geldi. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk yaptı. Öztürk, Mustafa Kemal’in Samsun’da yakmış olduğu kurutuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıl dönümünde bulunduklarını belirterek, “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’dan yaktığı kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle ulaşmasının 105. yıldönümü. Bugün Samsun’dan vatansever insanları selamlayan Atatürk’ün taşıdığı ruhlarla sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaleti ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır” dedi.

Öztürk, temeli 19 Mayıs’ta atılan milli irademizin yaşatılması için bugün ve yarınlarımızın güvencesi olan Türk gençlerine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Daha sonra Milli Sporcu Aysel Özkan tarafından sporcu andı okundu. Program hazırlanan müzik dinletisi, halk oyunları, eşli jimnastik ve sportif gösterilerle devam etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın 2023 yılında uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara bayrak takdim etmesiyle program sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

19mays-kutlama5.jpg

19mays-kutlama4.jpg

19mays-kutlama3.jpg

19mays-kutlama3.jpg

19mays-kutlama3.jpg

19mays-kutlama2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.