19 Mayıs Konya’da da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Konya’da da Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Konya’da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Konya’da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Konya Kültür Park’ta düzenlenen kutlama törenine Vali Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, askeri ve mülkü erkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Yakışır, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, “Tarihimizin dönüm noktalarından Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olan 19 Mayıs'ı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamamızın coşkusunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak geliştiği milli mücadele zaferle taçlanmıştır. 19 Mayıs işgalci ülkeler tarafından Türk milletine giydirilmek istenen esaret zincirine karşı topyekûn bir mücadelenin başlangıcıdır” diye konuştu.

Şahin, “Bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi ve kültürümüzü asla unutmamalıyız. Diğer yandan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu asla kaybetmememiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrencilerin şiirler okuduğu kutlama programı, çeşitli spor branşlarında düzenlenen gösterilerle devam etti. Etkinlikler uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara hediye takdimi ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.