23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya’da çeşitli etkinliklerle büyük coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya’da çeşitli etkinliklerle büyük coşkuyla kutlandı.

TBMM'nin açılışının 103. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başladı. Çelenk sunma törenine eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında temsili olarak Valilik Makamına Karatay Çatalhüyük Münise Lütfi Onat İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Fadime Ceran geçti.

Valilik ziyareti sonrası İl Millî Eğitim Müdürlüğüne geçildi. Burada temsili olarak Karatay Aynur Kasabalı İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri Mehmet Abdussamed Yiğit ve Zeynep Azra Demirci İl Millî Eğitim Müdürlüğü Makamına oturdular ve eğitimle ilgili talimatlarını verdiler.

 

 

Daha sonra Mevlana Kültür Merkezi’nde devam eden kutlamalarda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin halk oyunu gösterilerinin ardından şiirler okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da çeşitli sportif gösteriler gerçekleştirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyanın ilk çocuk bayramı olduğunun altını çizen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "Bu bayram gününde dünyanın her köşesinden akın akın gelen çocuklar kutlama etkinliklerine katılmakta, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünün esasını anlamış aziz milletimizin misafiri olmaktadırlar. Bugün vatanımızın her yerinde milletimiz için çocuklarımızın masumiyetine yaraşır pek çok etkinliğin altına imza atılmaktadır. Zira çocuklarımıza yönelik atılan her güzel adım, geleceğe dair yapılan en güzel yatırımdır" dedi.

Kutlama programında Meram Emlak Konut Temaşehir Ortaokulu, Selçuklu Mustafa Necati İlkokulu ve Karatay İzzet Bezirci İlkokulu halk oyunu ekipleri yöresel oyunlar oynadı. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular da çeşitli sportif gösterilerde bulundu.

Karatay Cengiz Topel İlkokulu Öğrencisi Elif Beren Köseler, Meram Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu Öğrencisi Rümeysa Işık ve Selçuklu Mustafa Necati İlkokulu Öğrencisi Derin Neva Aktürk de günün anlam ve önemine istinaden şiirler okudu.

Konya genelinde okullar arası düzenlenen "23 Nisan" temalı yarışmalarda; şiir kategorisinde dereceye giren Meram Özel Konya Başak Ortaokulu öğrencisi Ayşe Naz Harmancı, Karatay Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nisanur Alpyürük,  Selçuklu Özel Anadolu Gelişim Ortaokulu öğrencisi Elif Aslan ile resim kategorisinde Selçuklu Modern Eğitimin Değeri İlkokulu öğrencisi Nisa Nur Çınar, Karatay İzzet Bezirci İlkokulu  öğrencisi Zeynep Aylin Balçık ve  Meram Niyaz Usta İlkokulu öğrencisi Beren Uzbaş’a ödülleri Vali Vahdettin Özkan tarafından takdim edildi.

Kutlama programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Tümgenaral Şakir Uslu, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgenaral Yusuf Diker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Eğri, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, protokol üyeleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.