42.Vali Canbolat’tan Gazeteciler Cemiyeti’ne Veda Ziyareti

42.Vali Canbolat’tan Gazeteciler Cemiyeti’ne Veda Ziyareti
Vali Canbolat: “Konya huzurlu, yaşanılası bir şehirdir. Konya’ya hizmet etmek, benim için bir onurdur, şereftir”

Konya Valisi Yakup Canbolat, Gazeteciler Cemiyeti’ne veda ziyaretinde bulundu.

Valiler Kararnamesi ile Bursa Valisi olarak atanan Canbolat, ziyaret kapsamında Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir tarafından kapıda karşılandı.

Vali Yakup Canbolat, daha sonra cemiyet dernek toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Konya’da bulunduğu süreçte kentteki basın ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirterek, Konya basınına duyarlı, ahlaklı ve ilkeli habercilik anlayışından dolayı teşekkür etti. 

Şahsının Konya’ya atanan 42. vali olduğunu anımsatan Vali Canbolat, kentteki görev süresince şehri yönetenlerin uyumlu bir şekilde çalıştığına şahit olduğunu dile getirdi.

Vali Canbolat, “Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bunu sağlayabilmişsek ne mutlu bize.  Konya huzurlu, yaşanılası bir şehirdir. Konya’ya hizmet etmek, benim için bir onurdur, şereftir. Çok kısa bir süre önce teknik altyapısı tamamlanan ve sözleşmeleri imzalanan ASELSAN yatırımının Konya’ya kazandırılmasında şehrin tüm idarecileriyle birlikte büyük mesai harcamıştık. Şükür ki, büyük yatırım bütçelerine haiz olan bu projeyi Konya’ya kazandırdık” dedi. 

Vali Canbolat’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminden çok kısa bir süre önce Konya’ya geldiğine dikkati çeken Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de, “Böylesi zorlu bir süreçte Konya’ya yeni atanmış olmasına rağmen sayın valimiz Konya’da birlikteliğin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Edindiği devlet tecrübesi ve halkla iç içe yapısı ile Konya’nın bu zorlu süreci en az zararla atlatmasında ve hainlerin ortaya çıkarılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Konya’ya vermiş olduğu hizmetlerden ötürü sayın valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Özdemir, Vali Yakup Canbolat’a üzerinde Mevlana figürlü işlemeli tablo hediye etti.

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.