‘Ahilik Haftası Yarışması’nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

‘Ahilik Haftası Yarışması’nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen ’35. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’ törenlerle kutlanıyor.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde Alaaddin Tepesi’nden Kapu Camii’ne kadar ‘Ahi Esnaf Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Ardından Şed Kuşanma töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 Yılı Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şiir kategorisinin birincisi Hüyük İlçesi’nden Kıreli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Dilek İşlek, ikincisi Kulu İlçesi’nden Kulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Nur Hanım Yiğit,

Kompozisyon kategorisinin birincisi Hüyük İlçesi’nden Hüyük Çok Programlı Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Mücahit İdare, ikincisi Karapınar İlçesi’nden Şehit Oğuzhan Aydın Belge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Umut Gönüllü,

Resim kategorisinin birincisi Meram İlçesi’nden Meram Mesleki Eğitim Merkezi 11.sınıf öğrencisi Yunus Emre Elvan, ikincisi Ereğli İlçesi’nden Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencisi Tuğba Şuray Erdoğan, üçüncüsü Hüyük İlçesi’nden Hüyük Çok Programlı Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emre Bekir ödüllerini KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu, ve protokol üyelerinin elinden aldı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.