Alacabel Tüneli’nde Işık Göründü

Alacabel Tüneli’nde Işık Göründü
AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya’yı Antalya’ya bağlayacak 7 bin 360 metrelik Alacabel Tüneli'nde çalışmaları yerinde inceledi. Akyürek, tünelin fiziki olarak delinme sürecinin tamamlandığını ve iki taraftan da ışığın göründüğünü belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olarak değerlendirdiği, İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak Alacabel Tüneli’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Akyürek’e, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve Karayolları 3. Bölge Müdürü Serdar Ateş eşlik etti. 

“Tünelin Her İki Tarafından da Işık Göründü”

Akyürek yaptığı açıklamada, Konya’nın hatta Türkiye’nin en önemli yatırımlarından birisini incelediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya’mızın her bölgesinde hükümetimizin Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla yürüttüğü büyük projeler var. Alacabel Tüneli de bunlardan birisi. Seydişehir-Antalya Yolu’nu daha sağlıklı bir şekle getirebilmek için, daha güzel bir ulaşım imkanına kavuşturmak için burada hem rakımla ilgili hem yolun kısalmasıyla ilgili çok önemli bir çalışma yürüyor. Alacabel Tüneli, 7 bin 360 metrelik iki tüpten oluşuyor. İki geliş-gidiş olarak hesaplandığında, burada 14 bin 720 metrelik bir tünel çalışması gerçekleştirilmiş durumda. Tünelin fiziki olarak delinme süreci tamamlandı. İki taraftan da ışık göründü artık. Şimdi betonlama çalışması devam ediyor. Yaklaşık 10 kilometrelik bir bölümünde betonlamanın tamamlandığını arkadaşlarımız ifade ettiler. Geri kalanın da hızlı bir şekilde tamamlanması için yoğun bir çalışma var. Bu tünel bittiğinde hem Seydişehir-Antalya Yolu kısalmış olacak hem de hava şartlarından oluşan olumsuz durumlar ortadan kaldırılmış olacak” dedi.

“2 Mayıs’ta Da Benzer Hizmetlerin Açılışı Yapılacak”

Konya’da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün her bölgede büyük çalışmaları olduğuna dikkat çeken Akyürek, “Konya merkezdeki çevre yolu çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 22 kilometrelik, Karaman Yolu-Adana Yolu arasındaki bölüm tamamlanmıştı. Diğer 46 kilometrelik bölümün ihalesi yapılmıştı. Orada da tüm hızıyla çalışmalar devam ediyor. Üçüncü etap dediğimiz 54 kilometrelik çevre yolu projesinin de proje çalışmaları tamamlandı. Onların sürecini de hep birlikte takip ediyoruz. Aynı zamanda Akdeniz’e başka akslardan ulaşımla ilgili de hükümetimizin ve Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Eğiste Viyadüğü dediğimiz Taşkent-Hadim bölgesindeki Türkiye’nin en yüksek viyadüğünü de Cumhurbaşkanımız hizmete açmıştı. Ayrıca, 2 Mayıs’ta yine yeni açılışlarla Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’mızda bulunacak. 2 Mayıs Salı günü Konya’daki büyük mitingde birçok hizmetle ilgili yeni açılışlar ve müjdeler kamuoyuyla paylaşılacak. Bu hizmetlerin temelinde, takibinde, planlanmasında ve yapılmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi var. Kendisine şehrimiz adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalar Planlanan Şekilde Yürüyor”

İncelemelere katılan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da önemli bir projenin giriş noktasında olduklarını; özellikle kış şartlarında ulaşımın zorlukla yapıldığı bu bölgede hem rakımın düşürüldüğü hem de kalitenin yükseldiği tünelin bölgede yolculuk edecek tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, Bölge Müdürlüğü’ne ve şube şefliklerinde çalışan personele teşekkür eden Angı, “Konya’mızı Güney’e bağlayan önemli akslardan biri burası. Buradaki çalışmaların planlandığı şekilde yürüyor olması ve kısmet olursa önümüzdeki yılın sonunda trafiğe açılacak olması bizleri son derece umutlandırıyor. Ve onurlandırıp gururlandırıyor. Bu iki tüpü kim planladı, kim uygulamaya geçirdi ve kalan işleri tamamlamak kime nasip olacak buna milletimiz karar veriyor. AK Parti iktidarlarında hem Başbakanlığı döneminde hem Cumhurbaşkanlığı döneminde Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ulaşımda ortaya koyduğu hamle dünyanın dikkatini çeker. Bölünmüş yollardan otoyollara kadar; delinmedik tünel, dağ, açılmadık bölge kalmayan ulaşım ağlarıyla Türkiye’yi sadece karayollarında değil; demiryollarında, havayollarında ve denizyollarında ne kadar büyük mesafeler aldırdığına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu şehir için, bu ülkenin insanları için büyük çabalar ortaya koymuş, kaynaklar aktarmış. Bu büyük bir liderliktir. Onun için kendisine minnettarız. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Tez zamanda da inşallah açılışta da buluşmak umuduyla” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.