Arslan: ‘Ekmeğe Yapılan Zam Kabul Ediemez"

Arslan: ‘Ekmeğe Yapılan Zam Kabul Ediemez"
Konya'da ekmek fiyatlarına 1 ayda ikinci defa zam gelmesine tepki gösteren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, ekmek zammını kabul etmediklerini belirterek zammın acilen geri alınmasını istedi.

Konya'da 200 gram ekmeğin fiyatının 6 lira olduğunu belirten Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, ekmeğe yapılan zamma tepki gösterdi.

Konya'da 200 gram ekmeğin 6 liradan satılmaya karar verildiğine dikkati çeken Arslan, "Ekmek, tüketicinin en hayati gıdası ve günlük enerjisidir. Son 1 ayda ekmeğin fiyatı ikinci kez zamlandı. Bu sebeple hububat şehri Konya'mızda yapılan bu zammı kabul etmiyoruz. Halkımızın ekmeğine dokunmayın. Burada aslında hükümet her konuda olduğu gibi suçu fırıncı esnafımıza yüklemek istiyor. Ancak fırıncı esnafımızın girdi maliyetleri bir gecede arttı. Halkın sırtına yüklenen vergi zamları fırıncı esnafımızın zam yapmasına neden oldu. Burada sorumluluk alması gereken iktidarın kendisidir. Hububat hasat döneminde ekmeğe gelen bu zammın kabul edilebilir bir tarafı yoktur" diye konuştu.

“Vatandaşın Türkiye’si; Ateş Pahası!”

Vatandaşın Türkiye’sinin ‘ateş pahası’ olduğunu öne süren Arslan, ÖTV ve KDV zamlarını şu ifadelerle eleştirdi: “İktidar, ÖTV’yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye (akaryakıt, doğalgaz, ulaşım, ekmek, gıda, temizlik, elektronik eşya) kat kat yansıdı ve yansımaya devam edecek. Enflasyon daha da artacak. İktidar, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiklerini kepçeyle alıyor.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.