Asrın Felaketinde Yaralar Sarılmaya Devam Ediyor

Asrın Felaketinde Yaralar Sarılmaya Devam Ediyor
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde depremzede vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya devam ediyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde depremzede vatandaşların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya devam ediyor.

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; Karatay Hürriyet Ortaokulu ve Uluırmak Hürriyet İHO'da görevli öğretmenlerin organizasyonu ve hayırsever velilerin katkılarıyla yapılan 4 adet tam donanımlı konteyner, Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi’ne gönderildi.

Selçuklu Hoşgörü Anaokulu organizesinde temin edilen 2 adet konteyner ise, içerisine gerekli tüm malzemeleri de konularak Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi’ne gönderildi; aynı okul tarafından 8 adet konteynerin siparişi de verildi.

Deprem bölgesine gönderilen mobil mutfaklarda vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda; Beyşehir Öğretmenevi tarafından kurulan Mobil Mutfakta Kahramanmaraş’da; Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde kurulan Mobil Mutfakta Hatay'ın Samandağ İlçesi’nde; sıcak yemek üretimi yapılmakta ve depremzede vatandaşlara ikram edilmekte.

Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çumra Belediyesi iş birliği içerisinde Hatay’da; Ilgın TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş'ın 12 Şubat İlçesi’nde depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikram etmeye devam ediyor. 

Yunak AİHL ve Yunak YBO pansiyonlarında hazırlanan kavurma ve ekmekler Hatay'ın Altınözü İlçesi’nde depremzede vatandaşlara ikram edildi.

Ayrıca Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adıyaman'ın Besni İlçesi’nde kurulan Mobil Mutfakta kullanılacak gıda malzemeleri araçlara yüklenerek gönderildi.

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen MTAL tarafından üretilen, aynı anda 6 cep telefonunun şarj edilebildiği ve ortam aydınlatma özelliği de olan "şarj istasyonları" deprem bölgesindeki vatandaşlara hizmet vermek üzere yola çıktı. Bununla birlikte Karatay Kılıçarslan BİST MTAL tarafından büyük bir özveriyle üretim aşamaları tamamlanmak üzere olan "Mobil Fırın" da depremzede vatandaşlara hizmet verecek.

Öte yandan Akşehir ve Cihanbeyli Halk Eğitimi Merkezine bağlı kurslarda ise depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere nevresim, yastık, kıyafet, bere, kaşkol gibi ürünlerin dikimi gerçekleştiriliyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.