‘Atatürk’e Hakaret Eden Kişi’yle İlgili İddialar Yalanlandı!

‘Atatürk’e Hakaret Eden Kişi’yle İlgili İddialar Yalanlandı!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Atatürk'e hakaret eden kişi Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip" iddiasını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Atatürk'e hakaret eden kişi Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip" iddiasını yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nce hazırlanan bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Atatürk'e hakaret eden kişi Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip" iddiası yalanlandı.

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan Abdülaziz E. Alhajri'nin Türk pasaportu bulunmadığının belirtildiği bültende, İçişleri Bakanlığı’nca Alhajri'nin Kuveyt'te yaşadığının tespit edildiği ve hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Öte yandan bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde yer alan "Türkiye’de yabancı karşıtı gösteri yapıldığı" iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bültende, bahse konu görüntülerde, bir taraftar grubunun futbolla ilgili tezahürat yaptığının ve herhangi bir ırkçı söylemde bulunulmadığının tespit edildiği vurgulanarak asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

"Üniversitede Terbiye Eğitimi" Başlığıyla Yer Alan Haberler

Ayrıca bazı basın yayın organlarında, "Üniversitede terbiye eğitimi" başlığıyla yer alan haberlerin dezenformasyon içerdiği, haberde kullanılan fotoğrafın eğitimle ilgisi olmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Gebze Teknik Üniversitesi'nde, 'Stres ve Öfke Yönetimi Eğitimi', 'Nefes ve Meditasyon Teknikleri Eğitimi', 'İlk Yardım Eğitimi', 'Veri Analizi ve Raporlama Teknikleri Eğitimi', 'Fotoşop Eğitimi' gibi birçok farklı alanda kurum içi eğitimler her yıl düzenli olarak verilmektedir. Bu hizmet içi eğitimlerden biri olan habere konu Adabımuaşeret Eğitimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünce birçok kuruma daha önce sertifikalı olarak verilmiş olan bir eğitimdir. Eğitim içeriği de haberde belirtilenle uyuşmamaktadır. Eğitim, 'iş hayatında nezaket', 'kartvizit kullanımı', 'iş yaşamında telefon ile iletişim' gibi protokol yönetimi kapsamındaki eğitim başlıklarından oluşmaktadır."

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.