Bakan Yerlikaya: ‘Konya'mızda Bundan Sonra Daha Sık Karşılaşacağız’

Bakan Yerlikaya: ‘Konya'mızda Bundan Sonra Daha Sık Karşılaşacağız’
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde memleketi Konya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde memleketi Konya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek, kentle ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Kurban Bayramı vesilesiyle şehirleri ziyaret ettiğini belirterek, bugün de memleketi Konya’da olduğunu söyledi.

“Dün Gaziantep ve Kilis'teydik, bugün büyük özlem duyduğum memleketimdeyim” diyen Bakan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 Haziran'da göreve başladım. İçişleri Bakanı olarak bize bu emaneti, bu teveccühü gösteren Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu zor görevde her zaman başta Konya olmak üzere bütün aziz milletimizin hayır duaları gerçekten bize güç veriyor. Bayramlar sevinç günleri. Ben öncelikle hemşehrisi olmaktan iftihar ettiğim ve çok duygulandığım aziz Konyalı hemşehrilerimizin her birinin bayramlarını tebrik ediyorum. Ülkemizin bayramını tebrik ediyorum. İslam coğrafyasındaki bütün inanan kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. ‘Cenab-ı Allah nice bayramlara huzur içerisinde, güven içerisinde, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde bizleri karşılaştırsın, yaşatsın’ diye dua ediyorum.”

“Konya'mızda bundan sonra daha sık karşılaşacağız” açıklamasında bulunan Bakan Yerlikaya, şöyle devam etti: “Konya'mızın 21 yılda geldiği nokta gerçekten göz kamaştırıcı. Bunu Cumhurbaşkanımızın liderliği ve hükümetlerimizin başarısı olarak görüyor ve inanıyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza da 28 Mayıs'ta Konya'mızın göstermiş olduğu büyük teveccüh gerçekten takdire şayan. Konya'mıza minnettarız. Aynı şekilde şehrimizde atanmış, seçilmiş ayrımı yapılmaksızın çok büyük bir uyum, birlik, beraberlik içinde, iki gün bir olmadan bu aziz şehrimizi daha yukarıya taşımak, büyültüp güçlü Türkiye idealleri uğrunda, Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun, diğer şehirlerle rekabet ortamında, kardeşlerin rekabeti ortamında çalışan bir şehir olarak görmekten de büyük iftihar duyuyorum. Buna katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum."

Bakan Yerlikaya, daha sonra Konya Şehitliğine geçerek, burada dua etti, şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Şehit yakınlarıyla da görüşen Bakan Yerlikaya, ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’yı makamlarında ayrı ayrı ziyaret ederek görüştü.

Bakan Yerlikaya’nın Konya programında Vali Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, oda ve borsaların başkanları ile protokol üyeleri eşlik etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

29haz-ali-yerlikaya-icisleri-bakani2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.