Bakırcılar Odası Zücaciye Esnafını Buluşturdu

Bakırcılar Odası Zücaciye Esnafını Buluşturdu
Konya Bakırcılar Odası, Züccaciye esnafı üyeleriyle, Birlik ve Dayanışma toplantısını gerçekleştirdi.

Konya Bakırcılar Odası, bünyesinde bulundurduğu esnaf gruplarıyla, Birlik ve Dayanışma Toplantıları kapsamanda ilkini Züccaciye esnafıyla kahvaltı programıyla gerçekleştirdi.

Damla Restoran’da düzenlenen ilk toplantıya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, SMMMO Başkanı Abdil Erdal, Konya Basın İlan Kurum İl Müdürü Özden Konur, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yavuz Kızılarslan, Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve züccaciyeci esnafı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, Barış Pınarı Harekatı için ordumuza başarılar diledi. Oda olarak Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdiklerini söyleyen Başkan Işık, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreç hepimizin malumudur. Ordumuz tarafından teröre karşı ülkemizin huzuru ve güvenliğini korumak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda millet olarak ordumuzun ve devletimizin yanında durduk ve destekledik. Ülkemize sahip çıkmak hepimizin bir görevidir. Bu anlamda Konya Bakırcılar Odası olarak birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi adına böyle bir toplantı düzenledik.  Züccaciyeci üyelerimizle ve sizlerle bir arada bulunmaktan mutlu olduk. Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olanlarla tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Esnafımız sıkıntılara rağmen ayakta durmaktadır. İsteğimiz ülkemizde piyasanın hareketlenmesiyle birlikte sorunlarımızın çözümüdür” dedi.

BAŞKAN KILCA: “KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİ VE USTALARINI KİTAP HALİNE GETİRİYORUZ”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, belediye olarak birlik ve dayanışmaya çok önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Karatay bölgesinde tüm esnaflarımızı ziyaret ettik. Sizlerle birlikte olmaya gayret ediyorum. Esnaf ve sanatkarlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Ahilik kültürüyle hareket eden esnafımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Karatay Belediyesi olarak Ahilik ile ilgi olarak kitap yayınladık. Ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizle ilgili çeşitli röportajlar ve görseller elimize geçti. Hayatını kaybeden meslek ustalarımızın da olduğu bu görselleri bir kitap haline getirip gelecek nesillere aktaracağız. Bir arada olmaktan mutlu olduk. Odalarımızda birlik içinde olmamız, bir enerji ve sinerji oluşturuyor. Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının çözümüne elimizden gelen katkıyı verip, destek olmaya devam edeceğiz.”

KARABACAK: “SORUNLARIN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELİYORUZ”

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise esnaflarla her zaman birlik ve dayanışma halinde olduklarının altını çizerek sorunlara çözüm bulduklarını dile getirdi.

Başkan Karabacak, konuşmasında, “Birlik ve beraberliğimiz bizim için vazgeçilmezdir. Her zaman odalarımızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin, bereketli haftalar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Bakırcılar Odası züccaciye esnafı birlik ve dayanışma toplantısı sonrası tüm üyeler başkanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.